Ali Şeker: CHP fabrika ayarlarına dönmeli

Ali Şeker: CHP fabrika ayarlarına dönmeli
CHP’de İstanbul İl Başkanlığı için ismi geçen siyasetçiler arasında yer alan Dr. Ali Şeker, gazeteci Mehmet Mert’e çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP’de kurultay takvimi işlerken İstanbul İl Başkanlığı için ismi geçen kişiler netleşmeye başladı. Bu isimler arasında eski İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker de yer alıyor. Damga Gazetesi İmtiyaz sahibi ve gazeteci Mehmet Mert’e konuşan Ali Şeker, CHP’nin kurultay sürecini değerlendirerek adaylık iddialarına ilişkin konuştu.

Damga Gazetesi’nde 8 Eylül Cuma günü Mehmet Mert’in, “CHP İstanbul İl Başkanı kim olacak?” isimli köşe yazısında Dr. Ali Şeker’in açıklamalarına yer verdi. Şeker ile CHP’nin kurultay sürecini ve İstanbul İl Başkanlığı adaylığını konuşan Mert, eski vekilin yanıtlarını köşesine taşıdı.

İşte Mehmet Mert’in sorularını yanıtlayan Dr. Ali Şeker’in o açıklamaları:

ALİ ŞEKER; CHP FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ

Üç dönem İstanbul milletvekilliğinin ardından bu dönem listeye giremeyen Dr. Ali Şeker ile de kurultay sürecini konuştuk.

Ali Şeker’e CHP İstanbul İl Başkan adaylığı için adının geçtiğini sordum.

Şeker, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Genel Meclis üyeliği yaptım, Büyükçekmece ilçe başkanlığı yaptım, bu arada ilçe başkanı seçildiğim yıl da (sanırım 2004) mahalle delegesi olmamıştım. Bugün de maalesef bizi mahalle delege listesine yazmamışlar (gülüyor).

Kamuoyu takdir edecektir, 8 yıl İstanbul milletvekilliği görevinde Meclis'te en devamlı vekiller arasında ilk beşteydim. Ülke geneline en çok il ziyaret eden, çalışma yapan vekiller arasında da ilk 10’daydım” dedi.

“CHP’nin her kademesinde görev almaktan kaçmam”

“Şimdi ben de duyuyorum, bazı arkadaşlar bizi Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı olarak öneriyor” diyen Şeker, “CHP’nin her kademesinde görev almaktan ne kaçar ne de imtina ederim.

Olur da böyle bir ihtimal doğarsa benim için bir onurdur.

Cumhuriyet Halk Partisi fabrika ayarlarına dönmeli.

Etik değerlerine, laikliğe, cumhuriyete, insan haklarına, çevre haklarına sahip çıkan politikalar üretmeli.

Bilimden yana, doğrudan yana, dürüstlükten yana tavırlar almalı.

“Kendi içindeki kavga bir tarafa bırakılmalı”

Kendi içindeki kavgayı, sataşmayı, sürtüşmeyi bir tarafa bırakarak, haksızlığa, yolsuzluğa, adaletsizliğe karşı direnmeli.

Bu güzel ülkeyi aydınlık yarınlara hazırlamalı ve taşımalı.

“Elimden gelenin en iyisini yapacağımı biliyorum”

Bu düşünce ve anlayışla hayatım pahasına nerede hangi görev verilirse elimden gelenin en iyisini yapacağımı biliyorum” ifadelerini kullandı.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.