AK Partili aday 'DEM Parti' sözlerini düzeltmeye çalıştı: 'İrtibatımız ve görüşmemiz olmadı'

AK Partili aday 'DEM Parti' sözlerini düzeltmeye çalıştı: 'İrtibatımız ve görüşmemiz olmadı'
DEM Parti'nin Ankara'da aday çıkarmayacağı ilçelerle ilgili canlı yayın öncesinde soru yönelten sunucuya AK Partili adayın "Biz görüştük Bala’dakilerle bize verecekler” şeklinde verdiği yanıt tartışma yarattı.

KON TV canlı yayını öncesinde AK Parti Bala Belediye Başkan adayı Ahmet Buran ile program sunucusu arasında yaşanan diyalog gündem oldu.

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan, geçtiğimiz hafta Ankara’nın Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde eş başkan adayı göstermediklerini açıklamıştı. Yayın öncesinde bu konuya değinen sunucu Buran'a “Yenimahalle, Polatlı, Bala’da… Bu konuya girelim mi?” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Buran, “Onlar sandığa gitmiyorlar. Serbest bıraktılar. Biz görüştük Bala’dakilerle bize verecekler” şeklinde yanıt verdi.

Buran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada program öncesindeki "Biz görüştük Bala’dakilerle bize verecekler” söylemlerinin yanlış yansıtıldığını ve kasıtlı olarak çarpıtıldığını söyledi.

“Yayın öncesi, Bala’da DEM Parti’ye oy veren vatandaşlarımızla yaptığım bir görüşme hakkında bilgi verdim" diyen Buran, şu ifadeleri yazdı:

"Kimseyi incitmemek adına konuya girmemek niyetinde olsam da Kürt vatandaşlarımızın da desteğiyle belediye başkanı seçilmiş bir kişi olarak hangi parti olursa olsun Kürt kardeşlerimizin Bala özelinde bizi desteklediklerini ve bize oy vereceklerini, büyükşehirde ise durumu bilemediğimi ihsas ettim. Bizim hiç bir şekilde kendilerinin de açıkladığı gibi DEM Parti ile en ufak bir irtibatımız ve görüşmemiz olmamıştır.

Ben Bala’mızda Türk Kürt kardeşliğinin en güzel örneklerini veren ve herkesin desteklediği bir belediyeyi temsil etmenin gururuyla şahsıma verilen oylara ve güvene teşekkür ediyor ve hiçbir fitnenin Kürt kardeşlerimizle aramıza girmesine müsaade etmeyeceğimi belirtmek istiyorum. Türk, Kürt kardeştir. Ayrım yapan hain ve kalleştir düsturuyla durmadan yola devam ediyoruz. Doğru bilgilendirme ve yanlış anlamaların düzeltilmesi adına bu açıklamayı yapma gereği duydum.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.