Buruk bir hikaye!

"Daha iyi sabahlara uyandığım oldu" dedi Kamil. Sigarasından esaslı bir duman çekip, üfledikten sonra. Ciğerlerine kastı yoktuysa da yaşanan hayata kastı vardı. "Anlamıyorsun; şu an hiçbir şey tahammül edilebilir değil Müjgan" diyordu.

Müjgan sakince dinliyordu onu. İşaret parmağı kahve fincanının ağzında geziyor, kah önündeki kahveye kah hararet içinde konuşan Kamil'e bakıyordu. "Şu an yaşadığımız şey bir delilik. İzahı yok. Eşek gibi çalışıyoruz ama geçinemiyoruz onca cehalet ve mutsuzluğa maruz kalmak da cabası..."

Soğumuş kahvesinden bir yudum aldı Müjgan. Önündeki küçük Brownie kekten aldı sonra bir tane; "Haklısın" der gibi başını sallayıp onaylıyordu Kamil'i... Kamil susacak gibi değildi. Hararetle konuşmayı sürdürürken durup önündeki kısa Parliament paketinden bir sigara daha çıkardı.

Sigarayı yakmaya çalışırken çakmak birkaç denemede yanmadı. "Görüyor musun bu bile bana düşman" diye çakmağa söylenmeye başladı. "Biraz sakin olmalısın, her şeye karşı çok öfkelisin" dedi Müjgan. Duraksadı Kamil. Müjgan, haklı olabilirdi. Ama onun gözlerine bakarken aklına geldi; "Hayır, hayır. Sana karşı hiçbir öfkem yok mesela. Sahi ne güzel gözlerin var sevgilim" dedi.

Gülümsedi Müjgan. Önündeki Brownie keklerden aldı bir tane eline, Kamil'in ağzına doğru uzatıp verdi. Birlikte gülümsediler. Günler bütün telaşıyla üzerlerine gelmekte, hayat türlü kederiyle etraflarını sarıp sarmalamaktaydı ama aşk alabildiğine baş döndürücü ve güzel; her türlü kasaveti unutturacak tek ilaçtı.

Keki yedi Kamil. İnatla yanan sigarasından keyifle bir duman savurdu bu defa; "Akşam işten gelince şarap makarna gecesi yapalım mı" diye sordu Müjgan'a; "Ne oldu öfkeli ve bütün dünyaya karşı erkeğime..." diye yanıtladı o'nu Müjgan. Tekrar gülüştüler. Yeni bir hafta yeni bir gün fena başlamamıştı.

Zile'de CHP rüzgarı esiyor

Tokat'ın CHP'li tek kenti Zile'de yerel seçime kısa bir süre kala CHP yine kararlılıkla çalışmaya devam ediyor. 2019 yerel seçiminde Zile'yi 30 yıl sonra kazanan CHP bu başarıyı tekrarlamak için köy köy, mahalle mahalle çalışmalarını sürdürüyor.

CHP Zile İlçe Başkanı Ali Rıza Bozdemir bu anlamda; Güzelbeyli Kasabası'nı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Yıllar sonra yeniden belediye olma hakkı kazanan Güzelbeyli'yi ve halkını da tebrik eden Bozdemir, "Hem Güzelbeyli'de hem Zile'de CHP kazanacak, Zile için tam yol ileri diyoruz. Hep birlikte, hep beraber; Zile'de bir kere daha tarih yazacak, altıokun imzasını bu kadim ve güzel kentimize atacağız" diye konuştu.

Bozdemir ve ekibine destek veren Güzelbeyli halkı ise "Güzelbeyli her zaman CHP'nin kalesi olarak, CHP ile beraber çalışacak, CHP için mücadele edecek" ifadesini kullandı.

İmamoğlu tek siz hepiniz!

İktidarından muhalefetine her kesimin kaybetmesi için birleştiği adeta 7 düvelin üzerine üzerine geldiği bir Ekrem İmamoğlu gerçeği var. AK Parti-MHP cenahı bir yandan sözde muhalif İYİ Parti-DEM Parti cenahı bir yandan; CHP içerisindeki "küskünler" denilen kesim bir yandan hepsi el ele vermiş İmamoğlu kaybetsin diye bekliyor.

Nedenine gelince; şunu çok iyi biliyorlar. İmamoğlu, İstanbul'u yeniden ve tek başına kazanırsa; artık durdurulamaz ve gelecek genel seçimin doğal güçlü cumhurbaşkanı adayı olacak, Türkiye siyasetine uzun yıllar damgasını vuracak önemli bir figürdür...

Bir yanda Ekrem İmamoğlu var diğer yanda devlet gücünü kullanan siyasi iktidar, medya, para babaları, sarı muhalefet diye tabir edilebilecek partiler vs vs vs... Bütün bunlara karşı ise İmamoğlu'nun sırtını yasladığı 16 milyon İstanbullu ve milyonlarca seçmen gerçeği var. Benim şüphem yok. Ekrem İmamoğlu yerel seçimi kazanacak. Anketler de bunu doğruluyor. Fakat eminim ki; seçim gününe kadar aradaki makas daha da açılacak.

İYİ Parti analizi

İYİ Parti'de oylar yüzde 7'nin altına düşerse Meral Akşener'in istifası bekleniyor. Akşener'in istifası durumunda; parti içinde Koray Aydın, Kürşad Zorlu, Buğra Kavuncu ve Bilge Yılmaz gibi ağırlık merkezleri dikkat çekecek. Öyle ki söz konusu isimler 1 Nisan sonrası İYİ Parti için lider adayları olabilirler.

Üstelik henüz girişimlerine başlamamış, Yavuz Ağıralioğlu ismi de gündemde. Bütün bu ihtimaller İYİ Parti'nin sandıkta kaç oy alacağına bağlı. Yüzde 7 altında parti fetret devrine girer, yüzde 7 üzerinde çıkarsa ise İYİ Parti; bizim iktidar mücadelemiz sürecek deme cesaretini kendisinde bulabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi