CHP'de kimler gider kimler kalır ve İzmir'in yeni başkan adayı kim olur?

Yerel seçim takvimi yaklaştıkça en çok merak edilen CHP'li belediye başkanlarından hangileriyle yola devam edilmeyeceği hemen yazalım; Bülent Kerimoğlu (Bakırköy) - K.Deniz Bozkurt (Esenyurt) - Şükrü Genç (Sarıyer) - Şerdil Dara Odabaşı (Kadıköy) - Ali Kılıç (Maltepe) bunlar yok!

CHP'de seçim takvimi yaklaşırken aday gösterilip gösterilmeyeceği en tartışmalı isim de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi. İlgezdi'nin Ataşehir özelinde bir gücü var. Büyükçekmece'deki Hasan Akgün misali. Aday gösterilmemesi halinde bağımsız aday olması endişe veriyor...
Ataşehir'de Battal İlgezdi'nin muhtemel bağımsız adaylık ihtimali göz önünde bulunarak ve gücü de azımsanmayarak yeniden İlgezdi'nin aday gösterileceğini düşünüyorum. Beşiktaş'ta Rıza Akpolat, Kartal'da Gökhan Yüksel ise yeniden aday gösterilecek isimler.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de yeniden aday gösterilecek isimlerden birisi. Çebi hem Ekrem İmamoğlu'na çok yakın hem de başarılı bir 5 yılı geride bıraktı. Çebi gibi bir başka Trabzonlu Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de yeniden aday gösterilecek bir isim.
CHP'de Avcılar gitgelli ilçelerden biri. Büyük çoğunluk Turan Hançerli'nin tekrar aday gösterilmeyeceği ihtimali üzerinde dursa da Hançerli ikinci dönem için ısrarlı. Hala gündemdeki yerini koruyan isimlerden birisi. Avcılar'da her şey olabilir...

CHP içinde adaylığı kesin ve değişmeyecek hatta hemen hemen hiç kendisine rakip dahi çıkmayacak bir diğer isim de Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık. Öte yandan Şişli'de çok soruluyor, Şişli'yi de Avcılar gibi gitgelli görüyorum. Şişli'de Muammer Keskin başkanın da işi zor. Görelim feleğin aynası ne suret gösterir...

CHP'nin İzmir adayı kim olacak?

Lafı hiç uzatmayalım...

CHP'nin yeni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Buğra Gökce olur...
Ekrem İmamoğlu döneminde İzmir'den İstanbul'a gelen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Buğra Gökce, 31 Mart 2024 seçimleri öncesi CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ilan etti.

Buğra Gökce beyefendi, çalışkan ve işine hakim bir kişilik. "İşinin ehli" diyeceğimiz insanlardan birisi. İBB'de çok önemli işler yaptı ama geldiği İzmir'e hasretliği de hep dillerdeydi... Nitekim İzmirliler de onu çok özledi. Şimdi İzmir BB Aday Adayı olması güzel haber...

Tunç Soyer bence aday gösterilmeyecek çok düşük bir ihtimal kendisi. Bugünden sonra Soyer sonrası İzmir'de CHP'nin adayı kim olacak sorusu da bence yanıt buldu. Buğra Gökce... Hayırlı, uğurlu olsun.

Vah Kerimoğlu ah Kerimoğlu!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu İBB Başkanlığı için aday adayı oldu. Böyle bir şey yerel seçim tarihinin en büyük yüzsüzlüklerinden birisi olabilir. Bakırköy'de neydin, ne yaptın ki, İBB'ye talip olacaksın. Ayıp gerçekten. Sayın Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'de sevilmeyen ve sırf CHP adayı olduğu için "seçilen" bir isim. Bakırköy halkı kendisinin gideceği günleri sayıyor... Hal böyleyken çıkıp İBB için aday adaylığı duyurmak büyük bir ayıp. İnsan bir durup "ben ne yapıyorum" demeli. Vallahi ayıp!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Anıl Boduç Arşivi