CHP'nin Avcılar'daki belediye başkanı adayı kim olacak?

Yerel seçime 3 buçuk ay kala Avcılar'da CHP'den 25 belediye başkan aday adayı var. Her ismi yazmamız mümkün değil ama Avcılar'da adaylık için öne çıkan muhtemel isimlerden söz açmak isterim.
İlk olarak tabii ki mevcut Belediye Başkanı Turan Hançerli doğal olarak öne çıkan ilk isim. Nitekim geçtiğimiz günlerde yaptığımız söyleşide; "Yüzde 100 adayım" diyerek, ortaya büyük bir iddia koymuştu. Geride kalan 5 yıla bakıldığında ve devam eden süreçte Hançerli'nin adaylık ihtimalinin ben de güçlü olduğunu düşünüyorum.
Adaylık için öne çıkan bir diğer önemli isim de CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'ndan aday adaylığı için istifa eden Erdal Nas... Erdal Nas başarılı bir ilçe başkanlığı sergiledi. CHP'nin ilçedeki lideri olarak girilen hiçbir seçimde partisini geriye düşürmemeyi başardı. Dolayısıyla adaylığı güçlü bir ihtimal. Bir de düşününce adaylığı için güçlü bir önsezisi olmasa ilçe başkanlığını bırakmazdı diye düşünüyorum. Tek handikabı; kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu tarafında açık bir tavır sergilemesi olabilir...
Avcılar'da adaylık için önce çıkan bir diğer isim de Ali Rıza Değirmenci oluyor. Değirmenci, ilçenin en eski ailelerinden birisine mensup. Avcılar'daki göçmen nüfusun sevdiği bir isim. İlçede değişimcilerin de başını çekti. İBB Başkanı İmamoğlu ile yakın ilişkileri var. Genç ve başarılı bir profil olması da adaylık ihtimalini güçlendiren bir seçenek. Değirmenci'nin de tek handikabı üzerinde; "Mustafa Değirmenci'nin oğlu olması" gibi bir gerçeklik taşıması. Zira bazı çevreler; "babadan-oğula" siyaset eleştirisi yapıyor ama bunun mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Zira Ali Rıza Değirmenci bambaşka bir profil ve kendi benliğiyle siyaset yapacak...
Adaylık için isminin öne çıktığını düşündüğüm başka bir isim de Hüseyin Aksu oluyor. Aksu bildiğiniz gibi 5 yıl önce aday ilan edilmiş, örgütün tepkisi ve PM'deki gitgeller sonucu adaylığı geri çekilmişti. Artık hem dışarıdan bir profil değil hem de Avcılar'da mesai harcamış bir isim olarak; genel merkezin kendisine karşı "geçmişi telafi edelim" gibi bir tutumu olabilir diye düşünüyorum.
Avcılar'da adaylık için güçlü profillerden birisi de hiç şüphesiz Erhan Bozan. Birçok dönem adaylık için iddia ortaya koymuş, Bozan partiye çok sık emek veren isimlerden birisi. İlçe Başkanlığı yapmış, parti içinde çok sayıda görev üstlenmiş ve Avcılar'da sevilen, tanınan güçlü bir isim. Dolayısıyla adaylık ihtimalini kuvvetli görüyorum.
Erhan Bozan gibi adaylık için iddia ortaya koyan bir başka isim Ufuk Ozdundar da dikkat çekiyor. Özdündar, geçen dönem güçlü bir adaylaşma süreci yönetmiş; Hançerli ile beraber adı başkan adaylığı için sık sık anılan profillerden biri olmuştu. Bu dönem, geçen dönem başaramadığını belki de başarabilir diyor ve ihtimal görüyorum.
Avcılar'da adaylığına ihtimal verdiğim bir diğer isim de Akay Tambulut... Tambulut; varlıklı ve güçlü bir isim. Avcılar'da kentsel dönüşüm konusunda da sorumluluk üstlenebilecek, geçen dönem son dakikada aday adaylığını ilan edip güçlü bir iddia ortaya koyabilmiş bir isim. Bu sefer yola erken çıktı. Avcılar'da "sürpriz" diye atfedilebilecek bir seçenek kendisi olabilir....
Aday adayları arasında adaylığı muhtemel kadın tek profil de bana göre Esin Güneş Erkonak... CHP'nin mutlaka bazı ilçelerde kadın adaylarla yola çıkılabileceği düşünülüyor. Avcılar özelinde bakarsak ilçede hiç kimsenin tanımadığı bir Gülay Yedekci, başarısız bir belediye başkanlığı sergilemiş Handan Toprak ve her dönem belediye başkan aday adaylığı iddiası ortaya koyarak nihayetinde hayal kırıklığı yaşayan Seher Okşar gibi rakipleri var. Erkonak'ın bu isimler arasından sıyrılan güçlü bir kadın aday adayı profili olduğunu düşünüyorum ve adaylaşma ihtimalini yüksek görüyorum...
Nihayetinde aday kim olacak bilemeyiz ama kim olursa olsun CHP ve Avcılar için hayırlısı olmasında dileklerinde bulunabiliriz.
Görelim feleğin aynası ne suret gösterir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Anıl Boduç Arşivi