AK Partili adayın 'oy avcılığı' mesaisi: 'Depremzedeler için gönderilen yardımlar seçim sürecinde dağıtılıyor'

AK Partili adayın 'oy avcılığı' mesaisi: 'Depremzedeler için gönderilen yardımlar seçim sürecinde dağıtılıyor'
CHP'li Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da mevcut büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün oy için beyaz eşya dağıttığını öne sürdü.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, hakkında çarpıcı iddiada bulundu.

Yerel seçime bir aydan kısa süre kalırken siyasi partilerin belediye başkan adayları da yeni vaatler ve yeni projelerde bulunmayı sürdürüyor. Ancak bu seferki ne vaat ne de bir proje. Tanal'ın iddiasına göre Beyazgül, oy için “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hediyesidir" etiketinin yer aldığı buzdolabı, çamaşır makinesi dağıtmaya başladı

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hediyesidir. Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı.” şeklinde yazılı etiketlerin dağıtılan beyaz eşyaların üzerinde yer aldığı görselleri sosyal medya hesabından paylaşan Tanal, "Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahipleri yeni mi aklınıza geldi?" dedi.

Öte yandan Tanal bir sonraki paylaşımında söz konusu eşyaların 6 Şubat Depremi’nin ardından depremzedeler için gönderilen yardımlar olduğunu ve Şanlıurfa Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi’nin depolarında bunların bekletildiğini şimdi de seçim sürecinde kullanıldığını söyledi.

Mahmut Tanal konuyla ilgili paylaşımında şunları kaydetti:

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, oy avcılığı için buzdolabı, çamaşır makinesi dağıtmaya başladı.

Dağıtılan beyaz eşyaların üzerindeki “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hediyesidir. Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı.” şeklinde yazılı etiketler dikkat çekiyor.

"O harcamaları sizden aldıkları vergilerle yapıyorlar"

Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahipleri yeni mi aklınıza geldi? Kıymetli Şanlıurfalı hemşerilerim, AKP, AKP’li belediyeler, size ne veriyorsa alın. Verdikleri parayı güle güle harcayın. Dağıttıkları eşyaları güle güle kullanın. Çünkü o harcamaları sizden aldıkları vergilerle yapıyorlar. Ancak sandığa gidince de oyunuzu AKP’nin belediye başkan adaylarına vermeyin!

"Vicdanınızın sesini dinleyin"

Bize aktarılan iddiaya göre, 6 Şubat Depremi’nin ardından depremzedeler için gönderilen yardımlar, Şanlıurfa Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi’nin depoların bekletildi. Şimdi o deprem yardımları, seçim sürecinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Şanlıurfalılara dağıtılıyor. Şanlıurfalı hemşerilerim, AKP size ne dağıtırsa alın. Ancak vicdanınızın sesini dinleyin ve AKP’ye oy vermeyin.

AK Parti'de Şanlıurfa kaygısı

Yeniden Refah Partisi'nin yerel seçimlerde tüm illerde kendi adaylarını çıkarma kararı AK Parti'de 'oy böleceği' endişesine yol açtığı iddia edilmişti. Bu illerin başında ise YRP'nin eski AKP milletvekili Kasım Gülpınar’ı aday gösterdiği Şanlıurfa var. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın kulisine göre AK Parti, Yeniden Refah'ın oyları bölmesi durumunda DEM Parti kazanabileceği endişesini taşıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.