AK Parti’nin İstanbul adayı kim olacak? Anket sonucunda dikkat çeken detay…

AK Parti’nin İstanbul adayı kim olacak? Anket sonucunda dikkat çeken detay…
Yerel seçimler yaklaşırken anket şirketlerinin çalışmaları da hızlandı. İşte yerel seçimler için AK Parti’nin İBB adayları arasında en çok oyu alan isim ve ankette göze çarpan ilginç nokta…

2024 Mart ayında düzenlenecek yerel seçimler için partilerin aday belirleme süreçleri devam ediyor. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’da kendi adaylarının kazanmasını isteyen AK Parti’nin yoğun bir çalışma yürüttüğü biliniyor. Anket şirketleri de bu süreçte düzenledikleri anketlerle seçmenleri yokluyor. Son olarak düzenlenen bir ankette büyükşehirlerde ismi aday olabilecek kişiler arasında geçen siyasetçiler halka soruldu. Peki anket sonuçlarında kim ilk sırada yer aldı? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin adayı kim olacak? Anketten çıkan çarpıcı sonuç ne? İşte tüm yanıtlar…

Seçmene oy verme eğilimi soruldu

ORC Araştırma yaptığı bir anket ile yerel seçimler için AK Parti’nin muhtemel adaylarına seçmenin oy verme eğilimini araştırdı. ORC’nin sosyal medya hesabından bugün yayınlanan anket 3-9 Eylül 2023 tarihleri arasında üç farklı şehirde gerçekleştirildi. Ankete katılanlara Büyükşehirlerde AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçen isimlerle ilgili kanaatleri soruldu. Anket sonucunda İstanbul, Ankara ve İzmir için çarpıcı oranlar ve isimler yer aldı.

Öne çıkan adaylara oy gelir mi?

ORC’nin "Yerel Seçim Oy verme Eğilimleri" başlıklı anketi için İstanbul’da 4180 kişi ile yüzyüze görüşme yapıldı. Bunun sonucunda ankete katılanlara Ak Parti'nin Büyükşehir Adayı olarak konuşulan isimler tek tek söylenerek oy verme eğilimleri araştırıldı.

İstanbul AK Parti’nin hangi adayı önde?

İstanbul AK Parti’nin İBB adayı olarak öne çıkan isimler arasında ankete katılanlar arasından en fazla oyu ise Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevkfik Göksu aldı.

İlk sırada Göksu var ama…

Ancak anketteki dikkat çeken nokta, anket sonucuna göre en çok oyla ilk sırada yer alan Tevfik Göksu’ya oy vermem diyenlerin oranının oy veririm diyenlerden fazla olması oldu. Göksu’ya “oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 44,2, “oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 44,5 oldu. Kararsızların oranı ise yüzde 11,3 olarak hesaplandı.

f5z-eyiwwaalouu.jpeg

Göksu’nun ardında kimler var?

Aynı ankette ikinci sırada ise eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yer aldı. Kurum’a oy veririm diyenlerin oranı yüzde 42,1, oy vermem diyenler yüzde 44,9 kararsızlar ise yüzde 13 olarak hesaplandı. Listenin üçüncü sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dördüncü sırasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beşinci sırasında ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yer aldı.

İlk beş sıradaki isimlere oy yok!

Listenin ilk beş sırasında yer alan isimler tek tek incelendiğinde ise AK Parti seçmeninin bu isimler için “oy vermem” yönünde daha fazla oy kullanması dikkat çekti.


İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.