Ali Sabancı ile Vuslat Doğan Sabancı’nın kaza yaptığı Leros neresi, nasıl gidilir? Yunanistan Leros Adası nerede?

Ali Sabancı ile Vuslat Doğan Sabancı’nın kaza yaptığı Leros neresi, nasıl gidilir? Yunanistan Leros Adası nerede?
Vuslat Doğan Sabancı ile Ali Sabancı’nın deniz kazası geçirdikleri Yunanistan’ın Leros Adası bir anda gündem oldu. Peki Leros Adası nerede, Türkiye’den nasıl ulaşılır?

25 Ağustos 2023 Cuma günü Pegasus Havayolları’nın sahibi Ali Sabancı ile eşi Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı Yunanistan’da bir bot kazası geçirdi.

Zodyak bot ile kayalıklara çarpan çiftin Yunanistan’da kaza geçirdikleri yer olan Leros Adası da bir anda araştırılmaya başlandı. Leros ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyen internet kullanıcıları, “Leros Adası’na nasıl gidilir?”, “Leros nerede?”, “Leros Adası’nda gezilecek yerler nereler?” gibi soruları yanıtlarını araştırmaya başladı. Leros Adası’nda Türkiye’den ve Bodrum’dan feribot seferi olup olmadığı da en çok merak edilen konulardan biri oldu. İşte Sabancı çiftinin kaza yaptığı Leros Adası hakkında bilinmesi gerekenler…

Leros Adası nerede?

Yunanistan’a bağlı bir ada olan Leros, On İki Ada içerisinde yer alıyor.

Leros Adası’nın diğer adı ne?

Ege Denizi’nde yer alan Leros Adası, İleriye ve İleryoz isimleri ile de biliniyor.

agia-marina-in-leros-island.webp

Leros Adası’nın özellikleri ne?

Güney Ege’de bulunan Leros yaklaşık 10 bin kişilik bir nüfusa sahip. Leros Adası’nın Yunanistan’ın gelişmekte olan turistik bölgeleri arasında olduğu söyleniyor. 71 km’lik bir sahil şeridine sahip olan adada pek çok farklı koy bulunuyor.

Leros Adası’na nasıl gidilir?

Kalimnos Adası’nın kuzeyinde yer alan Leros Adası, Türkiye’nin Bodrum ile Didim ilçelerinin hemen karşı kıyısında bulunuyor. Leros’a deniz yolu ile Bodrum’dan ulaşım sağlanabiliyor.

leros-island-1920.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.