Ardahan'daki fil fotoğrafını paylaşan kişi konuştu

Ardahan'daki fil fotoğrafını paylaşan kişi konuştu
Ardahan'da çoban karşısına çıktığını ileri sürdüğü filin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşması üzerine iddiaların doğru olup olmadığını Teyit.org araştırdı.

Ardahan'da merada hayvanları otlatan bir çoban karşısına çıktığını ileri sürdüğü filin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşması olay oldu.

Çamlıçatak köyü kırsalında hayvan otlatan çoban, arazide fil gördüğünü iddia ederek, çektiği fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı ve fotoğraf hızla yayıldı. Konuyla ilgili inceleme başlatan Ardahan Jandarma Komutanlığı çobanın gösterdiği bölgede olduğu ileri sürülen filin bulunması için çalışma başlattı.

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek de Ardahan'da fil görüldüğü iddiasını yalanlayarak, "İlimizde fil görüldüğü iddiası tamamen uydurmadır" dedi.

Bunun üzerine Teyit.org, Ardahan'da fil görüldüğü iddialarını araştırdı ve yaptığı inceleme sonucunu sosyal medya hesabından paylaştı. Teyit.org'a göre ise 'Ardahan'da fil görüldüğü doğru değil'. Fil fotoğrafının montajlanarak dijital ortamda oluşturulmuş olduğu belirtilen açıklamada fotoğrafı Facebook’ta paylaşan ve daha sonra kaldıran kişiye ulaştıkları ve eğlence amacıyla paylaştığını söylediği aktarıldı.

Teyit.org'un incelemesinde konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

"Ardahan'da fil görüldüğü doğru değil.

Fil fotoğrafı, montajlanarak dijital ortamda oluşturulmuş. Fotoğrafı Facebook’ta paylaşan ve daha sonra kaldıran kişiye ulaştığımızda, eğlence amacıyla paylaştığını söyledi. Fotoğrafın montaj olduğu jandarma ekiplerine söylendi."

ardahan.png

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.