Abdulkadir Selvi kulis bilgisini paylaştı: AK Parti, HEDEP ile ittifak yapacak mı?

Abdulkadir Selvi kulis bilgisini paylaştı: AK Parti, HEDEP ile ittifak yapacak mı?
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ‘AK Parti, HEDEP ile ittifak yapacak’ iddialarına ilişkin dikkat çeken yazı kaleme aldı.

Fox TV'de Orta Sayfa programında konuşan gazeteci Deniz Zeyrek'in Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) arasında "arka kapı diplomasisi"nin başladığını iddia etmesi siyasetin gündemine oturmuş ve konuyla ilgili ard arda açıklamalar yapılmıştı.

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, söz konusu iddiaları yalanlayarak "Meşru ve yasal bir siyasi parti olarak ilkelerimiz çerçevesinde herkesle görüşebiliriz.” ifadelerini yer vermişti. Ardından HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da yerel seçimlerde ittifaka yeşil ışık yakmış ve “ittifaklara kapalı değiliz” demişti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’i içeriden kuşatıyor" başlıklı yazısında HEDEP ile AK Parti arasındaki iddiaları köşesine taşıdı.

Selvi, AK Parti’nin HEDEP’le ittifak kurma çalışması olmadığını belirterek "Öyle bir düşünce de yok. Eğer varsa ben o haberi atlamışım demektir." dedi.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

İttifak konusunda gözler Meral Akşener’e çevrilmiş durumda, ama asıl hamle HEDEP’ten geldi. HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlerde ittifaka yeşil ışık yaktı. Bakırhan, “İttifaklara kapalı değiliz” dedi. Bu açıklama sürpriz değil, çünkü Kandil’dekilerin açıklamaları da o yönde. Her gün ‘AK Parti, HEDEP ile ittifak yapacak’ diye haber yapıp, sonra da yalanlanmaya alışan muhalif basın söz konusu CHP ile ittifak olunca heyecanlanıyor.

AK Parti’nin HEDEP’le ittifak kurma gibi bir çalışması yok. Öyle bir düşünce de yok. Eğer varsa ben o haberi atlamışım demektir. Açılım sürecinde Demirtaş, “Seni başkan yaptırmayacağız” diyerek en büyük ihaneti Erdoğan’a yapmıştı. O dönem ittifak yapılmadı ki şimdi mi yapılsın?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.