Gazeteci Elif Akkuş serbest bırakıldı

Gazeteci Elif Akkuş serbest bırakıldı
Anonim bir twitter hesabında yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklan gazeteci Elif Akkuş tahliye edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme veya yayma', "şantaj" ve "iftira" suçlarından gözaltına alınan gazeteci Elif Akkuş, serbest bırakıldı.

Tahliye edildiğini Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Ersöz "TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş tahliye oldu. 20 Ekim tarihinde, ağır sağlık sorunlarına karşın, 112 acil sedyesinde, hukuka aykırı şekilde tutuklanan gazeteci Elif Akkuş, Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. Elif Akkuş, TRT’deki nepotizm ve kamu kaynaklarının kötüye kullanımına ilişkin, anonim bir twitter hesabında yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Elif Akkuş, az önce Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye oldu." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alının ve rahatsızlandığı için hastane kaldırılan gazeteci Elif Akkuş, tedavisinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifaden veren Akkuş, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Mahkemede savunma yapan Akkuş, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "25 yıldır TRT'de görev yapıyorum. Benim için bu ülke, bu bayrak önemli hassasiyet taşımaktadır. Hakan K. ve Sinan A.'yı tanımam, aramızda husumet de yoktur. Serbest bırakılmayı talep ederim" demişti. Akkuş, "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma', "şantaj" ve "iftira" suçlarından tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.