Balıkesir'de ek tedbirler: Parklar kapatıldı, ev ziyaretleri yasak

Balıkesir'de ek tedbirler: Parklar kapatıldı, ev ziyaretleri yasak
Balıkesir'de vaka sayılarının haftalık olarak 288.19'a yükselmesi üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni ek tedbirler uygulama kararı aldı. Bu kapsamda HES kodu uygulaması. genişletildi, parklar kapatıldı ve ev ziyaretleri yasaklandı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 13-19 Mart 2021 tarihleri arasında Balıkesir'de her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 257.60'tan 288.16'ya çıktı.

Görülen 11.9 artışın üzerine Baıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, ek önlemler yürürlüğe sokuldu.

Bu önlemler kapsamında, il çapında HES kodunun kullanım alanı genişletilerek; Berber, kuaför, güzellik merkezleri, şehirlerarası otobüs terminallerinin giriş-çıkışlarında ve marketlere girişlerde de HES kodunun istenmesi kararı alındı.

Ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde, marketlere araçlarla gidilmemesi için market otoparkların kapatılmasına karar verildi.

Ev ziyaretleri yasaklandı

Önlemler kapsamında alınan bir diğer kararda ise; çocuk parkları, çocuk oyun grubu bulunan alanlar ve sitelerin içinde yer alan çocuk oyun alanlarının belediyeler ve site yönetimleri tarafından kullanıma kapatıldı. Sahil bankları ile yoğunluk yaşanan caddelerdeki banklarda en fazla 2 kişinin oturmasına karar verildi.

Piknik ve mesire alanlarındaki yoğunluğun kontrol altına alınması ve ev ziyaretlerinin yasaklanması ise alınan diğer ek tedbirler arasında yer aldı.

Kararla ilgili şunlar söylendi: “Kaymakamlıklar tarafından site ve apartman yöneticilerine yapılacak tebligat çerçevesinde, her türlü ev ziyaretinin yapılmaması, ayrıca vaka tanısı olan ve temaslı kişilerin ikametlerinden dışarı çıkmaması ve bu ikametlere ziyaretçi kabul edilmemesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulunulmasına karar verilmiştir.”

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.