Baskın yapılan Yediiklim Yayınevi’ndeki soru kitapçıklarına el konuldu

Baskın yapılan Yediiklim Yayınevi’ndeki soru kitapçıklarına el konuldu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) suç duyurusu üzerine 2022-KPSS Lisans oturumuyla ilgili soruşturma başlatmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yediiklim Yayınlarına ait Kızılay ve Ostim’deki iki adreste arama yaptı. Polis, buralarda bulunan dijital materyallere, KPSS’ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine soruşturma çerçevesinde el koydu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“ÖSYM tarafından 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen 2022 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavlarına ilişkin olarak 2022 KPSS sorularının çalındığına/sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştır.

Başlatılan soruşturma kapsamında 03/08/2022 günü Ankara Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama ve elkoyma kararı doğrultusunda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne verilen talimatlarla özel bir eğitim kurumuna ait yayınevi ve dershanesinde aynı gün arama ve elkoyma işlemi yapılmış, aramalar neticesinde bir kısım dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konulmuştur.

Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir.”

NE OLMUŞTU?

ÖSYM tarafından 31 Temmuz Pazar günü iki oturum olarak gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıkan sorular tartışma yarattı.

Sabah saatlerinde yapılan genel kültür-genel yetenek oturumunda tarih, coğrafya ve anayasa alanlarında adaylara yöneltilen soruların birçoğunun, Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorular olduğu iddia edildi.

Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken ÖSYM “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” açıklamasını yaptı.

TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok” açıklamasını yapmıştı. Yetkili “Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayınevleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ÖSYM’nin KPSS ile Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verdi.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) da KPSS’deki iddialara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu, DDK müfettişlerinin KPSS iddialarını incelemek üzere ÖSYM merkezine gittiği günün akşamı geldi. YÖK de iddialara ilişkin inceleme başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.