Bedava doğalgazda kaç TL'lik indirim olacak?

Bedava doğalgazda kaç TL'lik indirim olacak?
Geçtiğimiz Nisan ayında Karadeniz Gazı'nın tören açma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara aylık 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olarak hanelere verileceğini açıklamıştı. Peki 25 metreküp kaç TL'ye denk geliyor?

Havaların soğumasıyla doğalgaz kullanımı da artmaya başladı. Geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz Gazı'nın bulunmasıyla ücretsiz olarak dağıtılacak doğalgaza çevrildi. Erdoğan, hanelere 1 yıl boyunca doğalgazda 25 metreküpün ücretsiz olacağını duyurmuştu. Vatandaşlar tarafından da ücretsiz olacak 25 metreküp doğalgazın ne kadar olduğunu ve faturalara kaç TL olarak indirimin yansıyacağını oldukça merak ediyor. Peki 25 metreküp kaç TL'lik indirim olacak?

dogalgaz-rcqt-cover.jpg

Resmi Gazete'de alınan kararnameye göre konut, ibadethane gibi kurumlara 24 Nisan 2023- 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında geçerli olacak 25 metreküp değerindeki doğalgazın ücretsiz olacağı belirtildi.

25 metreküp doğalgaz kaç TL'ye denk geliyor?

1 Ekim 2023 tarihinden itibaren 1 metreküp doğalgaz 6.08 TL olarak fiyatlandırılmaktadır. 25 metreküp baz alındığında doğalgaz faturalarına yansıyacak indirim 151.75 TL değerinde olacak. Yani doğalgazda harcadığınız ücretten 151.75 TL'lik kısmı ücretsiz olacak. Bu indirim Mayıs ayına kadar faturanıza yansımış olacak.

kapak-191028.jpg

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar devam edecek?

Alınan kararnameye göre 01 Mayıs 2024 tarihine kadar 151.75 TL değerindeki ücretsiz doğalgazdan faydalanabileceksiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.