Berat Albayrak yıllar sonra ‘Filistin’e destek’ için ortaya çıktı

Berat Albayrak yıllar sonra ‘Filistin’e destek’ için ortaya çıktı
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak Türkiye Gençlik Vakfı’nın 1 Ocak’ta gerçekleştireceği ‘Filistin’e destek’ yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

8 Kasım 2020'de sağlık sebeplerini gerekçe göstererek Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Berat Albayrak, yıllar sonra sessizliğini 'Gazze' için bozdu.

Eski bakan Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak kamera karşısına geçerek çağrı yaptı. Türkiye Gençlik Vakfı'nın 1 Ocak'ta "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla düzenlenecek eyleme katılım çağrısı yapan Albayrak ve eşinin videolu mesajı vakfın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Albayrak çifti söz konusu videoda şunları söyledi:

"Sevgili gençler, kıymetli aileler. Bir yanda vatan mücadelesi için sınır ötesinde mücadele ederken şehit düşen Mehmetçiklerimizin acısını, hüznünü yaşıyoruz. Diğer yanda yaklaşık 3 aydır insanlık tarihinde benzerine az rastlanan bir soykırımı adeta canlı yayın ekranlarında takip ediyoruz. Biz çocukları sistematik bir biçimde öldüren bir rejime teslim olmayı reddediyoruz.

Dünyanın tek bir ülkeye teslim olmaması gerektiğini her platformda haykırıyoruz. İşlenen savaş suçları sebebiyle Netanyahu hükümetinin yargılanmasını ve vicdanlardaki mahkumiyetin uluslararası ceza mahkemelerinde de karşılığını bulmasını istiyoruz. Yeni yılın ilk sabahı (1 Ocak) saat 08:30'da Mehmetçiklerimizin ve Gazze'deki şehitlerimizin acısını paylaşmak ve bu zulme karşı dik duruşumuzu tüm dünyaya göstermek için hepinizi Galata Köprüsü'ne davet ediyoruz."

Berat Albayrak'ın istifası

Temmuz 2018 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Berat Albayrak sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Instagram hesabından yaptığı duyuruda, "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle devam etmeme kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım" ifadelerini kullanmıştı.

TBMM'nin 25-26 ve 27. dönemlerinde İstanbul milletvekili olan Albayrak, 64-65 ve 66. hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.