01 Ocak 2024'te toplu taşımalar ücretsiz mi olacak? İETT, Marmaray, Metrobüs, Metro, Tramvay

01 Ocak 2024'te toplu taşımalar ücretsiz mi olacak? İETT, Marmaray, Metrobüs, Metro, Tramvay
Yılbaşına girmemize sayılı günler kala 01 Ocak 2024 Pazartesi günü resmi tatil olması sebebiyle birçok kişi toplu taşımaların ücretli olup olmayacağını araştırıyor.

2023'ün bitmesine sayılı saatler kala vatandaşlar tarafından en sık araştırılan ve merak edilen konu toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağı sorusu oldu. Peki 01 Ocak 2024 Pazartesi günü İETT, Marmaray, Metrobüs, Metro, Tramvay, ücretsiz mi? İşte yanıtı..

1078501-1421666635.jpg

İstanbul başta olmak üzere, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar 01 Ocak 2024 Pazartesi gününün resmi tatil olması sebebiyle dışarıda vakit geçirme ve tatilin tadını çıkarmak istiyor. Bu sebeple toplu taşıma kullanacak olan vatandaşlar İETT, Marmaray, Metrobüs ve Metro gibi araçların 01 Ocak'ta ücretsiz olup olmadığını merak ediyor.

Yeni yılın ilk gününde İBB'den açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 31 Aralık 2023'ü 01 Ocak 2024 Pazartesi gününe bağlayan gecede sefer saatlerini uzatma kararı alındığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre belirli hatlarda kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ı olan vatandaşların sabaha kadar metro ve tramvay seferlerde ücretsiz olarak seyahat edebilecekleri açıklaması yapıldı.

metro-seferler-001.jpeg

Yapılan açıklamaya göre 01 Ocak 2024 Pazartesi günü İstanbul'da metro ve tramvaylarda vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabilecek.

01 Ocak 2024 Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi?

Yeni yılın ilk günü İstanbul'da belli toplu taşıma araçları kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcıları için ücretsiz olacak. Fakat Cumhurbaşkanı Kararnamesi ya da herhangi bir resmi kuruluştan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi diğer şehirler ile ilgili 01 Ocak 2024 Pazartesi günü toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili açıklama yapılması durumunda haberimiz güncellenecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.