CHP'de 'Perinaz Mahpeyker Yaman' belirsizliği: Öztrak'tan açıklama

CHP'de 'Perinaz Mahpeyker Yaman' belirsizliği: Öztrak'tan açıklama
CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Perinaz Mahpeyker Yaman'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı iddialarını yalanladı.

AK Parti’den Batman Belediye Başkanı aday adayı ve milletvekili aday adayı olan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğu iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'na ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı iddia edilen Yaman'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğu iddiaları yeni bir tartışmayı başlattı.

CHP'den yapılan açıklamada 4 Haziran 2023 tarihli genelge ile; o tarihe kadar görev yapan Genel Başkan danışmanlarının görevlerinin sona erdiği belirtilirken genelge sonrası 'Perinaz Mahpeyker Yaman' isimli bir danışman ataması yapılmadığı belirtildi:

"Genel seçimlerin ardından gerçekleşen MYK değişikliğinin hemen akabinde, 4 Haziran 2023 tarihli genelge ile; o tarihe kadar görev yapan Genel Başkan danışmanlarının görevleri sona ermiştir. O tarih sonrasında yapılan başdanışman yahut danışman atamaları kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu bağlamda, ilgili tarih (4 Haziran 2023) ve genelge sonrasında; ismi geçen 'Perinaz Mahpeyker Yaman' isimli bir danışman ataması yapılmamıştır."

Erdem ve Nazlıkaya'dan açıklama

Konuya ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve CHP PM üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da açıklamalarda bulunarak iddiaları yalanladı.

Tele 1 canlı yayınında konuşan Eren Erdem, böyle bir ismin atamasının söz konusu olmadığını dile getirerek şunları dedi:

"Böyle bir ismin ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok.”

Aylin Nazlıaka da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyu Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyit ettiğini ve kendisinin Kadın ve Aile Politikaları danışmanı olmadığını söylediğini aktarmıştı.

26 Mayıs’ta danışmanlığa alındı, 4 Haziran’da son verildi

Yer alan iddialara ilişkin CHP’li yetkililerle görüştüğünü aktaran gazeteci İsmail Saymaz, Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, ancak 4 Haziran’da bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini söylediklerini belirtti.

Saymaz "CHP’li yetkililerle görüştüm. Perinaz Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, ancak 4 Haziran’da bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini kaydediyorlar. Yaman’ı kim tavsiye etti, bilinmiyormuş. Yaman’ın yakın zamana kadar CHP’ye geldiği belirtiliyor" ifadelerini kullandı.

Yaman'dan yalanlama

Kendisiyle ilgili yer alan iddialara yanıt veren Yaman, ilk olarak Kılıçdaroğlu'ndan özür dileyerek "Her şeyden önce benim üzerimden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na son derece yakışıksız suçlamalar için buradan özür diliyorum" dedi.

Tweetleri kendisinin yazmadığını iddia eden Yaman, bir iş kadını olduğunu ve aylarca sahada olduğu için telefonun tüm şifrelerini personele verdiğini kimi zaman aylarca sosyal medya kullanmadığını öne sürdü.

Öztrak'tan açıklama

Son olarak CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Perinaz Mahpeyker Yaman'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir. O tarihten sonra, MYK üyesi arkadaşlarımız tarafından da ifade edildiği gibi, medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.