CHP'den Haluk Levent'e Hatay adaylığı teklifi

CHP'den Haluk Levent'e Hatay adaylığı teklifi
Haluk Levent'e CHP’den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif götürüldüğü ileri sürüldü. Konu hakkında konuşan Levent, "Teklif geldi ama siyasete girmeyeceğim" dedi.

CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesinin ardından başlayan tartışma sürüyor. 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın büyük yıkıma uğramasında sorumlu görülen Savaş, eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Depremlerin yıl dönümünde Hatay’daki anmaya katılan Lütfü Savaş, Hatay halkı tarafından protesto edilmişti. Lütfü Savaş'a yönelik tepkilerin ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Savaş'ın yeniden adaylığının gözden geçirileceğini ve Hatay'ın tüm ilçeleriyle, kapsamlı bir anket yapıp bir karar verileceğini açıklamıştı.

Tartışmalar sürerken Haluk Levent'e CHP'den kendisine Hatay için adaylık teklifi götürüldüğüne dair iddia ortaya atıldı.

Söz konusu iddiayı sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci İsmail Saymaz, Haluk Levent’le konuştum. CHP’nin üç gün önce kendisine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı teklifi getirdiğini söyledi. Levent, bana şunları anlattı: “AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var diyerek, kabul etmedim.” ifadelerini kullandı.

HALUK LEVENT'TEN AÇIKLAMA GELDİ

İddiaların ardından açıklama yapan Haluk Levent, kendisine CHP'den Hatay için adaylık teklifi getirildiğini doğrulayarak şunları yazdı:

"CHP’den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında: Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.