CHP'li Özel: 'Hazırsanız gelin seçime! Yeni parlamento yapsın yeni anayasayı!'

CHP'li Özel: 'Hazırsanız gelin seçime! Yeni parlamento yapsın yeni anayasayı!'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında erken seçim çağrısında bulundu. Özel, "Hazırsanız, gelin seçime. Hodri meydan, çıkalım kantara, millet kararını versin. Yeni parlamento yapsın yeni anayasayı!" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan ve erken seçim sözleriyle ilgili sözlerini video olarak da paylaşan Özel, şunları söyledi:

"O Mahir Ünal'a söyleyelim her şeyi çok bilene, 19 yıldır hazırlanıyoruz diyene. Haydi, hazırsanız gelin seçime. Hodri meydan, çıkalım kantara, millet kararını versin ondan sonra da anayasa değişikliği diyorlar ya. Siz tek adam rejiminden taviz vermiyorsunuz anayasada. Biz de diyoruz ki demokratik parlamenter çıkaralım."

"Çıkalım kantara. Millet, Mayıs'ta, Eylül'de ne zaman diyorsanız, sayın iki Genel Başkan'ın dediği gibi Ekim'de yapsınlar erken seçimi. Yeni parlamentoda kim çoğunluktaysa onun önereceği... Çünkü şey öneremiyorsunuz. Yani bizim anayasamıza göre şöyle bir referandum yok: Demokratik parlamenter sistemi bir grup kaleme alsın, Başkanlık Sistemi'nin de içinde bulunduğu anayasayı diğer bir grup. Halka soralım A mı B mi, böyle bir referandum yok bizim anayasamıza göre."

"Belli bir sayıyı (bizim öyle bir sayımız yok) tutturan, 200'ün üzerindeki milletvekili anayasa değişikliği öneriyor, o metin geliyor, evet ya da hayır diye oylanıyor. O zaman yeni Parlamento yapsın yeni anayasayı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.