CHP’li vekil 5 sene önce uyarmıştı… Orman yangınlarında tablo değişmedi!

CHP’li vekil 5 sene önce uyarmıştı… Orman yangınlarında tablo değişmedi!
Çanakkale’de dün başlayan orman yangınının giderek büyümesi üzerine eski CHP’li milletvekili Ali Şeker’in TBMM gündemine getirdiği soru önergesi yeniden gündeme geldi.

Orman yangınları Türkiye’nin ciğerini yakmaya devam ediyor. Son olarak Çanakkale’den gelen acı görüntüler yangınlara karşı yeterli önlemin alınıp alınmadığının sorgulanmasına neden oluyor. 27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in Meclis’e 2019 yılında orman yangınlarına müdaha edecek hava araçlarına ilişkin gündeme getirdiği durumun ise aradan geçen beş yıla rağmen değişmediği görülüyor.

Pakdemirli: Hava aracı sayımız yeterli!

CHP’li eski milletvekili Ali Şeker, 2019 yılında TBMM’de dönemin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yönelik bir soru önergesi vermiş ve orman yangınlarına müdahale edecek hava araçlarının sayısının artılıp artırılmayacağını sormuştu. Şeker’in sorusuna yanıt olarak ise Pakdemirli’den “Hava aracı sayımız yeterli” yanıtı gelmişti.

thumbs-b-c-84542541fe239d25ccada3aeea12055f.jpg

5 yılda ne değişti?

Ancak aradan geçen 5 yıla rağmen yaz boyu yurdun farklı yerlerinde devam eden ve son olarak Çanakkale’de başlayan orman yangınlarına müdahale süreci alınan tedbirlerin yeterli olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

ali-seker-foto.jpeg

“AKP’nin umursamazlığı ülkeyi yakıp kavuruyor”

Ali Şeker, 2021 yılında da yine orman yangınlarını yaşandığı dönemde verdiği soru önergesini hatırlatarak "Orman yangınlarıyla ilgili uyarılarımız dikkate alınmadı. Felaket geliyorum diyerek geldi. AKP'nin umursamazlığı tüm ülkeyi yakıp kavuruyor" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.