Çanakkale'deki yangın kent merkezinden böyle görüntülendi

Çanakkale'deki yangın kent merkezinden böyle görüntülendi
Çanakkale'de dün öğle saatlerinde başlayan yangın kent merkezinden cep telefonu kamerasına böyle yansıdı. Yangının ciddi boyutu yürekleri yaktı.

DAMGA ÖZEL- Çanakkale'de dün saat 11:30 civarında Çanakkale Merkez'e bağlı Kayadere köyü yakınlarında yükselen yangın kuvvetli rüzgarın etkisiyle yayılarak ormanlık alana sıçramıştı. Yangın kısa sürede ilerlemesiyle tedbir amaçlı 9 köy boşaltılmaya başlanmıştı. Sahada havadan ve karadan birçok ekip yangını söndürmek için canhıraş mücadele ederken ekipler yangından etkilenen hayvanların da taşınması işlemlerini gerçekleştiriyor.

AFAD: 81 kişiden 72’sinin tedavileri devam ediyor

Yurt genelinde yangını söndürme çalışmaları için çok sayıda ekip sevk edilirken orman yangını halen kontrol altına alınamadı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Çanakkale’deki orman yangınından etkilenen 81 kişiden 72’sinin tedavilerinin ise devam ettiği açıklandı.

Kent merkezinde üniversite ve devlet hastanesi tedbir amaçlı tahliye edildi

Yangında toplam 337 hane ve 1251 kişi yangın nedeniyle tahliye edilirken, alınan son bilgiye göre Çanakkale merkeze bağlı 18 Mart Üniversitesi Yerleşkesi ve Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi de tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlandı.

Yangın Çanakkale Merkez'e kadar yaklaştı

Çanakkale Merkez'e bağlı Esenler Mahallesi'nde çekilen görüntülerde yangın şehir merkezine oldukça yaklaştığı görülürken yangının boyutunun ciddi düzeyde olduğu belli oluyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.