Evi bir köpeğe devrettiği için tutuklandı!

Evi bir köpeğe devrettiği için tutuklandı!
İran'da bir emlak şirketinin müdürü, evin sahipliğini bir köpeğe satarken çekilen videosunun sosyal medyada viral olması üzerine tutuklandı.

İran'da bir emlak şirketinin yöneticisi, şirketinin bir evin sahipliğini bir köpeğe devrettiğini gösteren bir videonun sosyal medyada viral olması üzerine tutuklandı.
Görüntülerde İranlı bir çift, dairelerinin mülkiyetini köpekleri 'Chester'a devretmek için bir sözleşme imzalıyor. Tapuya köpeğinin patisini koyan kadını ve mülkü tarif eden işletmeciyi görüyoruz. Kadın, videoda çiftin "bir varisi olmadığını ve daireyi köpek için satmak istediğini" söylüyor. Videonun sosyal medyada viral olmasının ardından polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

MÜDÜR TUTUKLANDI VE ŞİRKET KAPATILDI

iran-da-emlakci-evi-bir-kopege-devrettigi-icin-tutuklandi-1586-webp.webp

Tahran hükümetine yakınlığıyla bilinen Mizan Online portalı, Başsavcı Yardımcısı Reza Tabar'ın "Polis, emlak şirketinin müdürünü tutukladı ve iş yeri kapatıldı" sözlerini aktardı.
Tabar, dairenin köpeğe satılması kararının "hukuki dayanağı olmadığını" ve "toplumun ahlaki değerlerine aykırı davranışı normalleştirdiğini" söyledi.
2022'de İran parlamentosu, evcil hayvan sahipliğini kısıtlayan, köpek, kedi ve diğer hayvanların evcil hayvan olarak satın alınmasını, satılmasını veya tutulmasını yasaklayan ve köpek sahiplerinin hükümetten izin almasını zorunlu kılan bir yasa tasarısı çıkardı.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.