Şanlıurfa'da kuduz paniği! Suriye'den Türkiye'ye getirildiği iddia ediliyor!

Şanlıurfa'da kuduz paniği! Suriye'den Türkiye'ye getirildiği iddia ediliyor!
Şanlıurfa'daki kuduz vakası Türkiye'yi endişelendiriyor. Yabancı hastaneden cep telefonunu çalıp 10 KM kaçtı. Asıl skandal, hastanın Suriye'den getirildiği iddiasıdır. Haber ajansları, Suriyelilerin Tel Abyad'dan Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Türkiye öfkenin paniğini biliyor. Şanlıurfa'da bir yabancı, karantina odasından kaçarak boş bir arazide yakalandı. Ortaya çıkan görüntüler ve konunun detayları sarsılır. Haber ajanslarından alınan bilgiye göre, Suriye'nin Telabyad kentinde yaban köpeği saldırısı sonucu yaralanan Hasan Halil Faras hastaneye kaldırıldı. Kuduz teşhisi konulan Faras, Akçakale'de bulunan yakınlardaki bir devlet hastanesine sevk edildi. Odada gözaltına alınan genç, hastanedeki bir kişinin cep telefonunu almak için kapıyı kırarak açtı ve ardından kaçtı. Cep telefonu çalınan hasta yakınının ihbarı üzerine hastane polisi, güvenlik kamerası incelemesinde firariyi kuduz teşhisi konulan Hasan Halil Faras olarak belirledi.

ekran-resmi-2023-08-19-12-35-19.png

10 KM ÖTEDE BULUNDU, ZORLUKLA İKNA EDİLDİ

Akçakale'de devlet hastanesinden kaçan öfkeli hasta Faras'ı bulmak için polis ve sağlık ekipleri geniş çaplı arama çalışması başlattı. Faras'ı bulmak için yapılan çalışmaların ardından hastaneye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta boş bir arsada olduğu belirlendi. Korkuyla etrafa bakınan Faras'ı ikna etmek için Arapça bilen görevliler araya girdi. Uzun ve zorlu bir sürecin ardından görevliler, Faras'ı ikna ederek özel kostümlü ekiplerle ambulansa bindirerek Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
Olay, çevredeki insanları son derece şaşkın ve endişeli bıraktı. Kuduz olan Faras'ın temas ettiği kişi ya da kişilerin tespitine yönelik çalışmalar sürüyor. Çevrede yaşayanlar, kaçma ve hastayı bulma sürecinin ardından güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.