Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defterini imzaladı ve mesajını okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defterini imzaladı ve mesajını okudu
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı çeşitli etkinliklerle anılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve mesajını okudu. Mesajında; "Zat-ı devletlerinin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz." dedi.

Türkiye ve dünyada etkinliklerle anılan Atatürk için devlet erkanı da Anıtkabir'de hazırdı. Ay yıldızlı çelengi Atatürk'ün mozalesine bırakan Erdoğan'ın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ankara'da hayat durdu, Türk Bayrağı yarıya indi. Saat 09.05'te Atatürk'e olan bağlılık bir kez daha gösterildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve yazdığı mesajı paylaştı. Erdoğan şunları söyledi:
"Aziz Atatürk İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Cumhuriyetin kurucusu olan şahsınızı vefatınızın 80'inci yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Zat-ı devletlerinin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz.

Cumhuriyetimizin 95'inci seneyi devriyesinde açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı tarihe nakşolmuştur. Ruhun şad olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.