Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sel bölgesinde: Bugün iki bayramı bir arada kutluyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sel bölgesinde: Bugün iki bayramı bir arada kutluyoruz
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Artvin’de meydana gelen sele ilişkin incelemelerde bulunmak için bölgeye gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Artvin’de meydana gelen sele ilişkin incelemelerde bulunmak için bölgeye gitti. Cuma namazı çıkışı Rize’de açıklama yapan Erdoğan, “Bugün iki bayramı bir arada kutluyoruz. Aynı zamanda cuma” dedi.


Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Murgul'da kayıp vatandaşımızı arama çalışmaları sürüyor. Bakanlarımız hemen bölgeye geldi. AFAD, UMKE ekiplerimizi ilimize sevk edildi. 2 bin 860 personel ve 705 araç görev yapmıştır. Afetten dolayı kapanan 426 yolun hemen tamamı ulaşıma açılmıştır. Afet bölgesinin tamamına su verilmekte olup içme suyunda, haberleşmede herhangi bir sıkıntı yoktur.

Selden zarar gören kardeşlerimize kira, taşınma ve diğer ihtiyaçlarıyla ilgili gereken yardımlar yapılmaya başlanmıştır.

Bu kapsamda acil ihtiyaçlar için ilimizi tahsis edilen 18 milyon liralık kaynaktan toplam 3 milyon lirası vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. TOKİ Başkanlığı’yla selden en çok etkilenen 4 ilçede proje çalışmalarını başlattık. Konutlarımızı inşa edeceğiz. İlk olarak 550 konut inşa edeceğiz, 50 adet köy evi yapacağız. 5 adet çay evi yapma kararı aldık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.