Danıştay'dan Montrö bildirisi açıklaması: 'Demokrasiye ve hukuk devletine zarar vermektedir'

Danıştay'dan Montrö bildirisi açıklaması: 'Demokrasiye ve hukuk devletine zarar vermektedir'
Danıştay, 104 emekli amiralin imzasıyla yayınlanan 'Montrö bildirisine' karşı eleştirilerde bulunan bir açıklama yayınladı. Açıklamada, 'Hukuk ve demokrasiye aykırı girişimleri çağrıştıran ifade ve üslup ile, Devlet organlarının egemenlik yetkisine müdahale edilmesi, demokrasiye ve hukuk devletine zarar vermektedir' denildi.

Danıştay tarafından yapılan , Anayasa ve kanunlarda Devlet organları ile bunların görev ve yetkilerinin neler olduğunun gösterildiğine işaret edilirken, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait oldğu ve Türk milletinin bu egemenliği yetkili organları eliyle kullandığı vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Hukuk ve demokrasiye aykırı girişimleri çağrıştıran ifade ve üslup ile, Devlet organlarının egemenlik yetkisine müdahale edilmesi, demokrasiye ve hukuk devletine zarar vermektedir. Yakın geçmişte hukuka ve demokrasiye darbe vurmak isteyenler, bugün yargı mercileri önünde hukuka uygun şekilde yargılanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyetinin anayasal kurum ve değerlerine, temel hak ve özgürlüklere yönelik bu tür girişimlere karşı, yargı kurumları hukukun üstünlüğünün ve demokratik değerlerin korunması yönünde üzerine düşeni, yargı yetkisini kullandığı Millet adına yasalara uygun olarak yerine getirmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.