Davutoğlu: Biz şehit uğurlarken, onlar başkanlık için imza topluyordu!

Davutoğlu: Biz şehit uğurlarken, onlar başkanlık için imza topluyordu!
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Konya'da gazetecilerle bir araya geldi. Davutoğlu, "Biz, 7 Haziran sonrası uyanan terör yuvalarıyla mücadele ederken, şehitlerimizi elimiz titreyerek toprağa verirken Binali Bey Ankara'da karargah kurmuş genel başkanlık için imza topluyordu" dedi.

Davutoğlu, sandığa olan inancın tam olması gerektiğine dikkat çekerek, kendisinin terörle mücadele ettiği süreçte genel merkezde genel başkanlık için imza toplandığını söyledi. Geçmişte en kapsamlı terör operasyonlarına imza atan başbakan olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Kayyım atanan belediyelerle ilgili bir açıklamam olmuştu. Bunu Sakarya'da yaptığım konuşmada söylemiştim. HDP belediye başkanları suç işledilerse seçime alınmamalıydılar. Yüksek Seçim Kurulu sen seçime giremezsin demeliydi. Seçimi kazandıktan sonra bir suç işledilerse hukuka teslim edilmeliydiler, cezalarını alıp görevden alınmalıydılar. Ortada suç var deyip, hukuka sevk etmediğiniz birinin geçmişte de suç işlediğini ispat etmezseniz bu ülkede kimsenin seçime, sandığa güveni kalmaz.

Düşmanınız dahi olsa kendinize yapılmasını istemediğinizi başkasına yapmayın. Bugün de aynı yerdeyim. Yalova Belediyesi'nde yapılan da yanlış. Bu yolda devam edilirse yarın başka bir yönetim gelir, AK Parti belediyesini görevden alır. Bunu deyince 'Davutoğlu teröre destek veriyor' dediler. Ben Türkiye tarihinde en kapsamlı terör operasyonlarını yapmış kişiyim. 7 Haziran sonrasında birçok gelişme oldu. Terör yuvaları uyandı. Biz bunun mücadelesini verirken, şehitlerimizi elimiz titreyerek toprağa verirken Binali Bey Ankara'da karargah kurmuş genel başkanlık için imza topluyordu. Tek tek il başkanlarını arayıp beni devirmek için senaryo yazıyorlardı" şeklinde konuştu.

Davutoğlu,Türkiye tarihinde en kapsamlı terör operasyonlarını kendisinin yaptığını belirterek, "Biz, 7 Haziran sonrası uyanan terör yuvalarıyla mücadele ederken, şehitlerimizi elimiz titreyerek toprağa verirken Binali Bey Ankara'da karargah kurmuş genel başkanlık için imza topluyordu. Tek tek il başkanlarını arayıp beni devirmek için senaryo yazıyorlardı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.