Diyanet'ten Charlie Hebdo'ya; İnsanlığın yüz karası menfur dergi

Diyanet'ten Charlie Hebdo'ya; İnsanlığın yüz karası menfur dergi
Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan karikatürü nedeniyle Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'yu kınadı: İnsanlığın yüz karası menfur dergiyi şiddetle lanetliyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli yayın nedeniyle, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'yu kınadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda Fransa başta olmak üzere Avrupa’da, İslam’a ve Müslümanlara yönelik hakaret ve saldırıların çok ciddi boyutlara ulaştığı bildirildi. 

Charlie Hebdo dergisinin de yayınlarıyla bu duruma öncülük ettiği belirtilerek, "Söz konusu karanlık dergi, son baskısında yine Peygamber Efendimizi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı konu edinen çok çirkin bir karikatür yayınlamaktadır" denildi.

'İNSANLIĞIN YÜZ KARASI'

Bu yayın ve yapılanların, dünyadaki 2 milyara yakın Müslüman'a yönelik saygısızlık olduğu belirtilerek, "Önemle ifade ediyoruz ki, yalan, iftira, hakaret, aşağılama, hedef gösterme, provoke etme gibi tutum ve tavırlar asla özgürlük kavramıyla izah ve kamufle edilemez. Dolayısıyla, insanlığın yüz karası menfur dergiyi şiddetle lanetliyoruz" ifadesine yer verildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da dergi yetkilileri hakkında resen soruşturma başlattığını duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Charlie Hebdo, çarşamba günü yayınladığı sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Söz konusu yayın Türkiye'de eleştirilere neden oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı'nın dergiye yönelik hakaret içeren açıklamaları ise Fransa'da yankı uyandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.