Ebubekir Şahin'e göre RTÜK tarihinin en çok şikayet alan yapımı 'Kızıl Goncalar'mış

Ebubekir Şahin'e göre RTÜK tarihinin en çok şikayet alan yapımı 'Kızıl Goncalar'mış
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 'Kızıl Goncalar'a verilen sansür kararını savundu ve "RTÜK’ün tarihi boyunca bu denli şikâyet alan yapım hatırlamıyorum." dedi.

'Kızıl Goncalar' dizisi ilk bölümünden itibaren iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteler ve tarikatlar tarafından hedef gösterilmişti. Harekete geçen RTÜK dizi hakkında jet hızıyla inceleme başlatmış ve ‘toplumun milli ve manevi değerlerine’ aykırılıktan Üst Kurul yüzde 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası vermişti. Bu nedenle de dizinin üçüncü bölümü yayınlanmamıştı. Öte yandan hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisinin, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nden 2 mekan için alınan izinleri iptal edilmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından TV100’e konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dizinin toplumsal ve kültürel değerleri hiçe saydığını savundu. RTÜK'ün tarihi boyunca bu denli şikâyet alan yapım hatırlamadığını söyleyen Şahin, "36 bine yakın vatandaşın tepkisi görmezden gelinebilir mi?" dedi.

Şahin “Kızıl Goncalar dizisi ‘dakika bir gol bir’ yaptı. Bakın RTÜK 1994 yılında kuruldu. RTÜK’ün tarihi boyunca bu denli şikâyet alan yapım hatırlamıyorum. 36 bine yakın vatandaşın tepkisi görmezden gelinebilir mi? Uzmanlarımız yapımı titizlikle ele aldı. Dizideki hassas noktaları belirledik, yayıncılık ilkelerine aykırı halleri tek tek çıkardık. Hiç kimse Türk halkının millî ve manevi değerleriyle dalga geçemez. Değerlerimizi küçümseyemez. Algı oyunlarıyla vatandaşlarımızı aşağılayamaz. Bizim görevimiz RTÜK olarak vatandaşlarımızın hakkını savunan 6112 sayılı yasayı uygulamaktır. Hiç kimsenin halkın bir bölümünü hakir görmeye hakkı yoktur. Gözümüzün içine baka baka yapılanlara karşı sessiz kalmamız mümkün değildir.” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.