Erdoğan'ın 'mutfak' göndermesine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: 'Halkın yangın içindeki mutfağını dert edin'

Erdoğan'ın 'mutfak' göndermesine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: 'Halkın yangın içindeki mutfağını dert edin'
Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisini hedef alan söylemlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu "Sarayının mutfağını nasıl haramdan arındıracaksın onu düşün. “Ben onu beceremem” diyorsan, ki zor, halkın yangın içindeki mutfağını dert edin." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında kendisini hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde mutfağında çektiği videoları hatırlatarak "Sabık genel başkanları bir ofis açmış herhalde. İnşallah mutfağı unutmamıştır" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'ndan ise Erdoğan'ın bu söylemlerine yanıt gecikmedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Erdoğan bugün bana aklınca bir mutfak göndermesi yapmış. Hiç merak etme, içinde bir lokma haram olmayan mutfağı ben unutmam. Sen benim evimin mutfağını bırak, Sarayının mutfağını nasıl haramdan arındıracaksın onu düşün. “Ben onu beceremem” diyorsan, ki zor, halkın yangın içindeki mutfağını dert edin." dedi.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan partisinin bugünkü grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "CHP'nin başkanlık koltuğunda oturan genel başkan mı emanetçi mi belli değil. Ama genel başkanın da onu oraya getirenlerin de amaçlarının asla değişmediğini anlıyoruz. Sabık genel başkanları bir ofis açmış herhalde. İnşallah mutfağı unutmamıştır. 5 ay önce yere göğe sığdıramıyorlardı. Daha düne kadar Türkiye'yi yönetmeye layık gördükleri genel başkanlarını bugün günah keçisi ilan etmeleri bizi ilgilendirmez. Tüm bunlar CHP'nin iç hesaplaşmasıdır." ifadelerine yer vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.