Esenyurt’ta ibre Kemal Deniz Bozkurt’a kayıyor!

Esenyurt’ta ibre Kemal Deniz Bozkurt’a kayıyor!
Yerel seçimler için CHP’nin ilçe belediye başkan adaylarını belirleme süreçleri devam ederken Esenyurt’ta kimin aday olacağı belirsizliğini koruyor. Gazeteci Mehmet Mert bugünkü yazısında ilçedeki son gelişmeleri yazdı…

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. CHP’nin henüz adayını açıklamadığı ilçelerden biri olan Esenyurt’ta kimin aday gösterileceği merak edilirken, öne çıkan isimler de netleşmeye başladı.

Gazeteci Mehmet Mert, Damga Gazetesi’nde 8 Ocak 2024 Pazartesi günü yayınlanan köşe yazısında Esenyurt ilçesinde adaylık yarışında öne çıkan isimleri kaleme aldı. Mevcut başkan Kemal Deniz Bozkurt’un bir adım önde olduğunu iddia eden Mert, DEM Parti ile CHP’nin ortak hareket edebileceğini de iddia etti.

İşte Mehmet Mert’in bugün yayınlanan yazısının ilgili bölümü:

Esenyurt’ta ibre Kemal Deniz Bozkurt’a doğru kayıyor…


İstanbul ilçe belediye başkanlarının açıklanmasında adeta satranç oyunları yaşanıyor.
CHP ve AK Parti adaylarını beklerken birbirinin adaylarını da takip etmekte.
Hangi ilçede hangi adayın belirlenmesi diğer siyasi partinin adayının belirlenmesinde de etken rol oynanmakta.
Karadeniz kökenli, Kürt kökenli, Rumeli kökenli, gibi adayların belirlenmesi her iki güçlü siyasi parti de birbirini bekleyerek adeta satranç hamlesi benzeri aday belirleme peşinde.
O ilçelerden kritik olan ilçeler belki de seçim takviminin son haftasına bırakılmış olacaklar.
Esenyurt ilçesi de onlardan bir tanesi.
AK Parti 2019’daki hatayı yapmayarak ilçenin siyasi dinamiklerine uygun aday peşinde olurken, CHP ise oy potansiyeli nerede ise CHP ile aynı olan Dem Parti ile birlikte bir adaya karar verme peşinde.
CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı olarak masada üç isim yer almakta.
Ali Gökmen, Nihat Narin ve Mevcut Başkan Kemal Deniz Bozkurt.

Esenyurt’ta son yapılan anketlerden Kemal Deniz Bozkurt lehine olumlu sonuçlar gelmesi, mevcut belediye başkanı aday yapılmaz ise bir milyon nüfuslu bir ilçede ciddi bir oy kaybı yaşanma kaygısı, bu kayıpların İBB seçimlerine de yansıma ihtimalleri, DEM Parti’nin ‘Kemal Deniz Bozkurt’un aday yapılmaması bizim kırmızı çizgimizdir’ dayatmasına rağmen Kemal Deniz Bozkurt ismi yeniden masaya taşındı.

Plase adaylar olarak ise, İBB Halk Ekmek Genel Müdürü Özgen Nama ile daha önceden AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan aday adayı olan, en son DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı yapan ve 17 ilçe başkanı ile birlikte DEVA’dan istifa eden Halis Kahriman çok yönlü olarak CHP’den Esenyurt Belediye Başkan Adayı olmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.
Ne diyelim son günlerde siyaseten bizi şaşırtan o kadar ilginç gelişmeler oldu ki her an her şey olur diyelim bu konuyu şimdilik kapatalım.

Fazla değil 15-20 gün sonra merakımızı gidermiş olacağız.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.