Fatih Erbakan, AK Parti'ye destek için şartlarını Erdoğan'a iletmiş: Göksu'nun aday gösterilmesini istedi

Fatih Erbakan, AK Parti'ye destek için şartlarını Erdoğan'a iletmiş: Göksu'nun aday gösterilmesini istedi
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın İstanbul’da AK Parti’yi desteklemek için talep ettiği koşullar ortaya çıktı.

Yerel seçimlere kısa süre kala siyasi partiler arasında ittifak arayışları sürerken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın AK Parti’ye destek vermek için talep ettiği koşullar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den İstanbul’da bir ilçe belediye başkanlığı istediği ve ret yanıtı aldığı ileri sürülmüş ve yerel seçim ittifakının sınırlarının MHP ile kalacağı iddia edilmişti. Yaşanan son gelişmeye göre ise Erbakan'ın, AK Parti’yi desteklemek şart koştuğu ve taleplerinin kabul edilmediği takdirde tüm ilçelerde seçime kendi başına girecekleri öne sürüldü.

Gazeteci Şaban Sevinç, "Fatih Erbakan’ın AKP’ye şartları" başlıklı paylaşımında Erbakan'ın AK Parti'ye üç şart sunduğunu ve bu taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildiğini yazdı.

Şaban Sevinç'in aktardığına göre; Erbakan, AK Parti’nin İBB Adayının Tevfik Göksu olması gerektiğini ve Göksu'nun kazanması halinde İBB’de önemli bazı pozisyonların partisine verilmesi gerektiğini şart koştu.

Öte yandan Şaban Sevinç Fatih Erbakan'ın AK Parti'den, Sultanbeyli ya da Esenler’in partilerine bırakılmasını talep ettiğini iddia etti.

Son olarak paylaşımda Yeniden Refah Partisi'nin taleplerinin kabul edilmediği takdirde İBB ve tüm ilçelerde seçime kendi başına girecekleri belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.