Fatih Portakal Başak Demirtaş'ın İstanbul çıkışına İmamoğlu'ndan baktı: 'Bu kadar net, sonuç ortada'

Fatih Portakal Başak Demirtaş'ın İstanbul çıkışına İmamoğlu'ndan baktı: 'Bu kadar net, sonuç ortada'
Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul için adaylık çıkışına gazeteci Fatih Portakal'dan dikkat çeken değerlendirme geldi.

DEM Parti'de yerel seçimler için CHP ile iş birliği görüşmeleri sürerken partinin İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı henüz belli değil. CHP İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu yeniden aday gösterirken AK Parti'de İmamoğlu'nun karşısına eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u aday çıkardı. Gözler DEM Parti'nin İstanbul için vereceği karara çevrilirken HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylık çıkışı siyaset gündemini hareketlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olabileceğine dair iddialarla gündeme gelen Başak Demirtaş, söz konusu iddiaları doğrulayarak DEM Parti’den teklif gitmesi halinde aday olabileceğini söyledi. Demirtaş, “Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz.” ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal'dan Başak Demirtaş yorumu

Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında Demirtaş'ın adaylığı ile ilgili dikkat çeken yorumda bulundu.

Portakal, Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday gösterilmesi ihtimalinde Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u kazanmasında şans görmedi. "Bu kadar net, sonuç ortada" diyen Portakal, başka bir ihtimalde bulunarak DEM'in CHP'ye aba altından sopa gösteriyor olabileceğine dikkat çekti.

Portakal "Başak Demirtaş İstanbul'dan aday gösterilecek olursa ihtimal dahilinde bay bay Ekrem İmamoğlu... Bu kadar net, sonuç ortada. Veya DEM, CHP'ye aba altından sopa gösteriyor olabilir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.