Fatih Portakal'dan Erdoğan'a Murat Kurum eleştirisi: 'Bu hatayı nasıl yaptı?'

Fatih Portakal'dan Erdoğan'a Murat Kurum eleştirisi: 'Bu hatayı nasıl yaptı?'
Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin İstanbul adayı için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı işaret eden Fatih Portakal, Murat Kurum'un aday gösterilmesinin ardından Erdoğan'ı 'bu hatayı nasıl yaptı?' diyerek eleştirdi.

Yerel seçimler yaklaşırken CHP geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu aday göstermiş ve gözler AK Parti'nin göstereceği adaya çevrilmişti.

AK Parti dün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği aday tanıtım toplantısında 11'i büyükşehir 26 ilin belediye başkanını açıklamış ve merakla beklenen İstanbul adayı ise eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmuştu.

Sözcü TV Ana Haber Bülteni Sunucusu Fatih Portakal, Murat Kurum'un adaylığına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Portakal, Murat Kurum'un aday gösterilmesinin ardından Erdoğan'ı eleştirerek "Gösterilebilecek en kötü adaylardandı" dedi. Portakal "Erdoğan bu hatayı nasıl yaptı? Ya Kurum’un üstünü çizdi, siyaseten bu şekilde bitirecek. Ya da İstanbul’u kesin kazanmak istemiyor! Hangisi ise artık?" yorumunda bulundu.

Portakal sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Murat Kurum mu?” dedim resmi olarak ilk duyduğumda. Depremde 50.000 insanımızın ölümünde sorumluluk sahibi icracı politikacılardan biri. Daha bu canları hesabını vermeden İstanbul’u mu yönetmeye aday? Şaka değil gerçek. Gösterilebilecek en kötü adaylardandı. Erdoğan bu hatayı nasıl yaptı? Ya Kurum’un üstünü çizdi, siyaseten bu şekilde bitirecek. Ya da İstanbul’u kesin kazanmak istemiyor! Hangisi ise artık?

Portakal, İstanbul adayı için Ali Yerlikaya ismini vermişti

Fatih Portakal, canlı yayında AK Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını açıklamıştı. Portakal, AK Parti'nin İstanbul adayının Ali Yerlikaya olduğunu kesin ifadelerle dile getirirken Ankara'da da Keçiören Belediye Başkanı olan Turgut Altınok'un ismini işaret etmişti. Son olarak Eski Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun İzmir'den aday gösterileceğini fakat CHP'nin adayı Tunç Soyer olması durumunda adayının değişeceğini kaydetmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.