Zam oranını az bulan taksiciler UKOME binasına taşla saldırdı

Zam oranını az bulan taksiciler UKOME binasına taşla saldırdı
Bugün Zeytinburnu'nda gerçekleşen UKOME toplantısında taksi, toplu taşıma, servis ücretlerine zam yapıldı. Yapılan zammın ardından bir grup taksici %28'lik zam oranını beğenmeyince toplantı binasını taşladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'ye bağlı 2024 yılının ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi. Zeyinburnu'nda gerçekleşen toplantının ardından İETT, taksi, minibüs ve dolmuş fiyatlarına da zam yapıldı. Buna göre İETT ve toplu taşımaya %18, taksi ve minibüslere ise %28 oranında zam kararı verildi.

Zam oranını beğenmeyen taksiciler UKOME'yi bastı

Alınan kararın ardından bir grup taksici, yapılan %28'lik zammı beğenmedi ve UKOME binasını bastı. Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde bulunan UKOME binası, taksiciler tarafından taşlı, sopalı ve yumurtalı saldırıya uğradı. Saldırgan grup demir çubuklarla korkulukları ve pencerelerdeki camları kırdıkları iddia edildi. Saldırının ardından binaya çok sayıda polis ekipleri sevk edildi.

ukome-binasina-tasli-saldiri-2362.jpg

Gözaltına alındılar

Alınan son bilgilere göre UKOME binasına girmeye çalışan saldırgan taksiciler gelen polis ve çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi. Olay yerinde yaralıların olduğu ve taksicilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.