Fatih Portakal'ın 'talimat' iddiası Kemal Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirdi: 'Kepazeliktir! Çukurluktur!'

Fatih Portakal'ın 'talimat' iddiası Kemal Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirdi: 'Kepazeliktir! Çukurluktur!'
Burcu Köksal'ın tartışma yaratan DEM Parti sözleriyle ilgili çarpıcı iddia ortaya atıldı. Fatih Portakal'ın iddialarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki geldi.

Afyonkarahisar'da Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı ve Aday Tanıtım Töreni'nde konuşan CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti dışında her siyasi partiye açık olacak" ifadelerine yönelik tartışmalar gündemdeki yerini koruyor.

Köksal'ın bu açıklamasının ardından Uşak mitinginde konuşan Özel, Köksal'ın dilinin sürçtüğünü söyleyerek belediye kapılarının tüm siyasi partilere açık olacağını söylemişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Köksal'ın sözlerine tepki göstermiş Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Köksal'ı kendi partisine davet ederek destek çıkmıştı.

Fatih Portakal: Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yapıldı

Tartışmalar sürerken Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Köksal'ın DEM Parti çıkışını yorumlayan Portakal, bunun bir talimatla yapıldığını ileri sürmüş ve açık açık isim vererek bu kişinin Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden biri olduğunu iddia etmişti. Portakal ifadelerinin devamında talimatın Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini ifade etmiş ve şunları demişti:

"Ben bunun bir talimatla yapıldığını düşünüyorum. Açık açık net ismini de söyleyeyim Kılıçdaroğlu'nun yakınındaki isimlerden biri. Birazdan bir görüntü de ekrana getireceğim. Özgür Özel de kendisini Kılıçdaroğlu'yla arasını bozmak istemediği için aday gösterdiğini tahmin ediyorum. Talimatı kanıtlayamam size bunu ama Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini bile düşünüyorum. "

Kılıçdaroğlu'ndan Portakal'a yanıt: Seviyesizliktir, terbiyesizliktir

Fatih Portakal'ın iddiaları kısa sürede tartışmaları alevlendirdi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla söz konusu iddiaları yalanladı ve "Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut Genel Başkanı'na basiretsiz demek; seviyesizliktir, terbiyesizliktir! Buna en başta ben müsaade etmem!" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları dedi:

"Toplumsal muhalefeti, herkese ve her şeye rağmen örgütlemiş, bu uğurda suikastlere, saldırılara, linç girişimlerine ve iftiralara göğüs germiş, toprağa dikilen bir fidanı büyütür gibi Millet İttifakını büyütmüş, serpilmesini gururla izlemiş Kemal Kılıçdaroğlu hiç diktiği fidana kıyar mı? Koca bir çınar gibi gölgesinde serinlediği partisinin hiç kötülüğünü ister mi? Evine ateş atar mı? Sizlerin vicdanına bırakıyorum çünkü gidecek başka yerim yok…

Had bilmez edepsizlere,

1- Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut Genel Başkanı'na basiretsiz demek; seviyesizliktir, terbiyesizliktir! Buna en başta ben müsaade etmem!

2- 'İspatlayamam ama' diyerek ağız dolusu iftira atmak bırak gazeteciliği, insanlık değildir. Kepazeliktir! Çukurluktur!

3- Bırak böyle talimat vermeyi, aklının ucundan geçiren, bir an dahi partisinin kötülüğünü isteyen bir Genel Başkan namerttir! Birilerine iyi görünmek için kin kusan ve ispatlayamayacağı iddiayı ortaya atan da NAMERTTİR!" dedi.

'SENİ MİLLETİME HAVALE EDİYORUM'

"Senin iftiralarının da mevcut iktidarın seçim zamanında attığı iftiralardan, sahte ve montaj videolarından bir farkı yoktur, müfterilerden yine Allah'a sığınıyorum. Seni milletimin ve namuslu gazetecilerin vicdanına havale ediyorum

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.