Gazeteci Yanardağ'ın Abdülhamid Han'a yönelik söylediği laflara inceleme başlatıldı

Gazeteci Yanardağ'ın Abdülhamid Han'a yönelik söylediği laflara inceleme başlatıldı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı (RTÜK) Ebubekir Şahin, kurulun, gazeteci Merdan Yanardağ’ın canlı yayında Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı II. Abdülhamid hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlattığını açıkladı.

Merdan Yanardağ, II. Abdülhamid için "1908'de despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa'yı Taif'te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal'lere, Tevfik Fikretlere..." ifadelerini kullanmıştı.

Yanardağ, TELE 1 TV hakkında inceleme başlatılması sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Fikrin ve eleştirinin karşısına, küfür ve tehditle çıkmak, tam bir zavallılıktır" dedi.

YANARDAĞ NE SÖYLEMİŞTİ?
Merdan Yanardağ, canlı yayında, "1895 İttihat ve Terakki'nin programında kadın erkek eşitliği vardır. 1908'de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa'yı Taif'te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal'lere, Tevfik Fikretlere, Ahmet Rıza'lara, mühendishane öğrencilerine, maarif memurlarına zulmeden despot bir padişahtır" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.