HDP'den kapatma davası ile ilgili ilk açıklama!

HDP'den kapatma davası ile ilgili ilk açıklama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'ye kapatma davası açılması sonrası, HDP'den ilk açıklama geldi. Parti Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından yapılan açıklamada, "Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir" denildi.

Bugün HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Milletvekilliğinin düşürülmesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'ye kapatma davası açması üzerine HDP'den ilk açıklama geldi. HDP'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada Parti Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın basın açıklamasına yer verildi.

'AKP iktidarına bağımlı ve taraflı hale geldiği' belirtilen yargının, AKP iktidarı tarafından siyaseti dizayn etmek için bir sopa olarak kullanıldığı belirtilien açıklamada, "Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir. Bu iktidar, darbeci bir yönetim olarak tarihe adını yazdırmıştır. AKP, kapatma davası ile yargı üzerinden MHP’ye bir kongre hediyesi vermiş, savcılar siyasi talimatla hareket etmiştir" ifadeleri yer aldı.

Yaşananların, AKP-MHP iktidar bloğunun içine düştüğü derin acizliği gösterdiği vurgulanan açıklamada, "Fikren, politik olarak ve sandıkta üstünlük sağlayamadıkları HDP’yi, şimdi yargı eliyle demokratik siyasetten tasfiye etmeyi hedeflemektedirler. Bu saldırganlıkları yaşadıkları derin korkudan kaynaklanmaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "HDP, sadece bir parti değil aynı zamanda bir fikirdir. Bu fikir etrafında milyonlarca insan kenetlenmiş durumdadır. Milyonlarca insan siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıkacaktır"

"AKP-MHP iktidarı ise demokratik meşruiyetini yitirmiş, zor ve baskı aygıtlarıyla ayakta durmaya çalışmaktadır. AKP-MHP iktidarı şunu çok iyi bilmeli ki, ne yaparsa yapsın, asla boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve demokratik siyasetten asla taviz vermeyeceğiz, demokratik direnişimizi kararlı bir mücadeleyle sürdüreceğiz"

"Tüm demokrasi güçlerini, toplumsal ve siyasal muhalefeti ve halkımızı bu siyasi darbeye, hukukun ve demokrasinin açıkça tasfiye edilmesine karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz"

"Partimizin Merkez Yürütme Kurulu’nu yarın olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Sahip olduğumuz tarihsel mücadele geleneğiyle bu karanlık süreci atlatacağız. İnançlıyız ve kararlıyız. Mutlaka, ama mutlaka kazanacağız"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.