İBB, Bakan Pakdemirli'yi yalanladı; Su temini sadece barajlardan yapılmıyor

İBB, Bakan Pakdemirli'yi yalanladı; Su temini sadece barajlardan yapılmıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul'un sadece 80 günlük suyu kaldığı iddialarını yalanladı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 'İstanbul'un 3 aylık suyu kaldığı' iddiasını yalanladı: Su tasarrufu elbette kritik öneme sahiptir. Ancak, İstanbul’un 80 günlük suyu kaldı iddiası doğru değildir.

İBB Sözcüsü Ongun, "Su tasarrufu elbette kritik öneme sahiptir. Ancak, İstanbul’un 80 günlük suyu kaldı iddiası doğru değildir" dedi.

YARISINA YAKINI MELEN, YEŞİLÇAY VE ISTRANCA'DAN GELDİ

Ongun, kentte su temininin sadece barajlardan yapılmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Dün kente verilen 2 milyon 850 bin m3 suyun, 1 milyon 290 bin m3’ü Melen, Yeşilçay ve Istranca hatlarından sağlanmıştır."

PAKDEMİRLİ NE DEMİŞTİ?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İstanbul'daki su sıkıntısıyla ilgili konuşarak hiç yağmur yağmazsa 3 aylık suyun olduğunu söyledi.

Pakdemirli şu açıklamaları yaptı:

"Dünya’nın en büyük şehirlerinden biri olan, ülkemizin göz bebeği İstanbul’a su sağlayan barajların bir kısmı Anadolu yakasında bir kısmı ise Avrupa yakasında bulunuyor. Bu barajlar birbiri ile entegredir ve tüm barajlardan İstanbul’un her tarafına arıtma tesislerinden su aktarılabiliyor. Bugün itibariyle İstanbul’umuza su sağlayan barajların doluluk oranı ortalaması yüzde 27’dir. Şu anda hiç su gelmese dahi İstanbul’un yaklaşık 3 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervuarlarda mevcuttur. Ayrıca her yıl olduğu gibi önümüzdeki kış aylarındaki yağışlarla birlikte baraj giriş akımlarındaki artışla birlikte İstanbul’da herhangi bir su problemi yaşanmasını beklemiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.