İbrahim Özkan Meral Akşener'i 'kamuoyunun vicdanına' bıraktı: 'Hukuki süreç başlatmayacağım'

İbrahim Özkan Meral Akşener'i 'kamuoyunun vicdanına' bıraktı: 'Hukuki süreç başlatmayacağım'
Akşener'in "Yalancılık genellikle salaklık ve ahmaklıkla eşdeğerdir' ifadelerine İbrahim Özkan'dan yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TOGO Kuleleri’nde AK Partili Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu ile görüştüğü iddiaları geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Bu görüşmede de Akşener’in Aygün’e Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkanlığı teklif ettiği ve Aygün’ün reddettiği ileri sürülmüştü. İYİ Parti'de söz konusu görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada “Buluşmanın gizli bir gündemi yoktur” demiş ve Aygün’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklif edildiği iddialarını da yalanlamıştı.
Geçtiğimiz günlerde Akşener'in, Togo Kuleleri'ndeki AK Partili Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu ile görüşmesini hatırlatan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, bu görüşmeden sonra Akşener'in enteresan dönüşümler yaşadığını iddia etmişti.

Özkan şunları söylemişti:

"Sayın Meral Akşener'in, Togo Kuleleri'ndeki AK Parti'li Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu ile yaptığı görüşmeleri inceleyin. Muhalefette bulunan bir siyasi partinin genel başkanının, orada iki tane AK Parti'li eski bakanla ne görüştüğünü merak ediyorum. Benim kafam buradaki görüşmeye takılmış durumda. Toplantıdan hemen sonra enteresan dönüşümler yaşandı"

Meral Akşener'den yanıt

Özkan'ın bu söylemlerine Akşener'den yanıt gecikmedi. Akşener, parti buluşmaları kapsamında geldiği Erzurum'da partisinin il başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akşener burada Özkan'ın söylemlerinin hatırlatılması üzerine "Bu arkadaşımız bir intikam meleği şeklinde dolaşıyor. Eskiden bir edep, haya, ahlak mevcuttu. Sayın İmamoğlu'nu çok seviyor olabilir. Müthiş sevgi, sevda yaşıyor olabilir bu arkadaşımız." dedi. Öte yandan Akşener Özkan için 'Yalancılık genellikle salaklık ve ahmaklıkla eşdeğerdir' ifadesini kullandı.

İbrahim Özkan'dan Akşener'e: Kamuoyunun vicdanına havale ediyorum

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Özkan, Akşener'in 'Yalancılık genellikle salaklık ve ahmaklıkla eşdeğerdir' söylemlerine "Salak ve Ahmak” cümlelerini size yakıştıramadığımı belirtmek isterim" dedi. Bu açıklamalara karşılık hukuki süreç başlatmayacağına dikkat çeken Özkan, "Sizi en büyük adalet makamı olan kamuoyunun vicdanına havale ediyorum." şeklinde konuştu.

Özkan "Sn. Genel Başkanım Şahsınıza herhangi bir kötü söylemim olmadı ve olmayacak. Sizinle aynı fikirde olmadığım için sadece görüşlerimi açıkladım. “Salak ve Ahmak” cümlelerini size yakıştıramadığımı belirtmek isterim. Bu açıklamalarınızla ilgili hukuki süreç başlatmayıp, sizi en büyük adalet makamı olan kamuoyunun vicdanına havale ediyorum." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.