İddia: DEM Parti CHP’yi 5 büyükşehirde destekleyebilir

İddia: DEM Parti CHP’yi 5 büyükşehirde destekleyebilir
İsmail Saymaz, yerel seçimlerde DEM Parti'nin CHP'yi 5 büyükşehirde destekleyebileceğini iddia etti.

Yerel seçimler yaklaşırken partilerinde aday belirleme çalışmaları hız kazandı. CHP İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu yeniden aday gösterirken AK Parti'de İmamoğlu'nun karşısına eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u aday çıkarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etmiş ve olası ittifak için gözler iki partiye çevrilmişti. İki partiden yapılan açıklamada da yerel seçimlerde iş birliği sinyali verilmişti. Özel, görüşme sonrası DEM Parti ile ilişkilerini açık ve şeffaf bir şekilde sürdürmeyi, karşılıklı ziyaretler yapmayı sürdüreceklerinin mesajını vermişti. Tülay Hatimoğulları da kent uzlaşısı vurgusu yaparak "Bizler bugün elbette neler yapılabileceğini, işbirlikleri konusunda yol ve yöntemler nasıl olur ya da olmaz, nerede olur bütün bunlarla ilgili bir görüşmeyi gerçekleştirmiş olduk" demişti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, DEM Parti'nin CHP'yi 5 büyükşehirde destekleyebileceğini gerekçe olarak “Beş büyük şehirdeki toplumsal dinamikler; sivil toplum, kadın ve ekoloji örgütlerinin etkisi, Kürtlerin gücü, DEM Parti seçmeninin çok kimlikli varlığı” gösterildiğini yazdı.

DEM Parti'nin İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve Bursa’da başkan adayı çıkarmamayı gündemine aldığını belirten Saymaz, yazısının ilgili kısmında şu ifadelere yer verdi:

"DEM Parti İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve Bursa’da başkan adayı çıkarmamayı gündemine aldı. DEM Parti, bu beş büyükşehirde adaylarını destekleyebilir.

Gerekçe olarak 'Bu beş büyükşehirdeki toplumsal dinamikler; sivil toplum, kadın ve ekoloji örgütlerinin etkisi, Kürtlerin gücü, DEM Parti seçmeninin çok kimlikli varlığı' gösteriliyor.

Ancak DEM Parti, Bursa hariç diğer büyükşehirlerde bazı ilçelerde aday çıkarılmamasını istiyor.

Örneğin, İstanbul’da Esenyurt, Sultanbeyli ve Adalar.

DEM Parti, yalnızca CHP ile değil, DEVA ve Saadet Partisi ile görüşme trafiği yürütüyor."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.