İmamoğlu işe aldı, AK Partili amir kovdu! İBB personeli oturma eyleminde!

İmamoğlu işe aldı, AK Partili amir kovdu! İBB personeli oturma eyleminde!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir kurumda çalışan Tülay Çal, haksız yere işten atıldığını gerekçe göstererek oturma eylemine başladı. Çal, Damga’ya özel açıklamalarda bulundu.

DAMGA ÖZEL - İBB’ye bağlı İSPER kurumunda çalışan Tülay Çal, haksız yere AK Partili amiri tarafından iş akdinin feshedildiğini iddia ederek CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde oturma eylemine başladı. Çal, İmamoğlu ve çevresine ulaşarak sorunlarını dile getirdiğini ancak hiçbir yanıt alamadığını belirtti. Damga’ya konuşan 43 yaşındaki Çal, evli ve 1 kız, 2 torun sahibi olduğunu belirtti. 24 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğunu sözlerine ekleyen Çal, 2 senedir İBB’ye bağlı İSPER'de temizlik personeli olarak çalıştığını söyledi.

İmamoğlu referans oldu

Çal, 10 Ağustos 2021 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun referansıyla Sultanbeyli Gölet Sosyal Tesisleri’nde işe başladığını açıkladı. Ancak bundan 10 ay önce, İSPER’de kadrolu yönetici olan İsmet Şener tarafından kendisine mobbing uygulanmaya başladığını iddia eden Çal, geçirdiği bir iş kazasının ardından haksız gerekçelerle çalışma yerinin değiştirilerek İBB Çamlıca Tepesi Sosyal Tesisleri'ne alındığını ifade etti. Çal, “CHP’li kimliğim, mezhebim ve bir kadın olarak erkeklerin karşısında güçlü durabildiğim için işimden uzaklaştırıldım” iddiasında bulundu.

whatsapp-gorsel-2023-10-19-saat-15-25-42-37d2bf40.jpg

Dolabımı açtılar!

İBB’deki görevinden uzaklaştırılırken pek çok olay yaşadığını dile getiren Çal, hakkında tutulan tutanakların gerçekten uzak sebeplere dayandığını ifade etti. Sefa Tepesi’nde çalıştığı esnada bir iş kazası geçirdiğini dile getiren Çal, kaza nedeniyle kaburgasının kırıldığını ve rapor aldığını belirtti. Ancak iş kazası nedeniyle rapor almasından 3 gün sonra kendisinden habersiz olarak hakkında tutanak tutulduğunu söyleyen Çal, özel dolabının da izinsiz olarak boşaltıldığını iddia etti. Çal, hakkında tutanak tutulmasından 3 sonra ise savunmasını verdiğini de sözlerine ekledi.

480 TL ve alyansı kayıp!

Dolabının izinsiz olarak açılmasının ardından Çal, 480 TL ve alyansının kayıp olduğunu ifade eden Çal, emniyete giderek şikayetçi oldu. Şikayetçi olduğu için Çal hakkında iş arkadaşlarına iftira atmaktan bir tutanak daha tutuldu. Çal, 480 TL’nin önemli olmadığını ancak kendisini işten uzaklaştırmak için bu olayın kullanıldığını ifade etti. 10 aydan beri İsmet Şener ve ekibinin baskısına maruz kaldığını belirten Tülay Çal, pek çok kişiye çalışma yerinin değiştirilmesi yönünde talepte bulunduğunu ancak bir sonuç alamadığını da söyledi. Son olarak yıllık izinde olduğu sırada hakkındaki iddialar ve tutulan tutanaklarla ilgili savunmaya çağırılan Çal, şehir dışında olması nedeniyle savunmaya katılamayınca iş akdi tamamen feshedildi.

whatsapp-gorsel-2023-10-19-saat-15-25-43-7903e8f2.jpg

İş akdi feshedildi

İş akdinin fesih nedenine de değinen Çal, gerekçelerin gerçeklerle uyuşmadığını belirtti. Bir gün dahi işe geç kalmadığını, servisi kaçırmadığını söyleyen Çal, “Benimle uzaktan yakından alakası olmayan sebeplerle işten çıkartıldım” diyerek düşüncelerini paylaştı. Ekrem İmamoğlu’nun ayağına kadar giderek konuyu ona da aktardığını belirten Çal, henüz hem İmamoğlu cephesinden hem de 24 yıldır üyesi olduğu CHP’den herhangi bir geri dönüş olmadığını belirtti. Tüm bu yaşananlar üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda oturma eylemine başlayan Tülay Çal, mağduriyetini çektiği bir video ile sosyal medyadan da duyurdu.

Konu yargıya taşınıyor

Arabulucu ile yapılan görüşmenin olumsuz sonuçlandığını belirten Tülay Çal, “Bir aydır dilimi tuttum haber bekliyorum. Ben onlardan masa başı iş istemedim alnımın teriyle ekmeğimi kazanmak istedim. Haksız hukuksuz düzmece tutanaklarla AK Partili olan bir amir yüzünden işten atıldım"” diyerek konunun peşini bırakmayacağını ve olayı yargıya taşıyacağını sözlerine ekledi. Çal son olarak İBB’den değil sadece dolabının izinsiz açılmasına izin veren kişilerden ve dolabını açan şahıstan şikayetçi olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.