İmamoğlu’ndan seçim sonucuna ilişkin ilk açıklama

İmamoğlu’ndan seçim sonucuna ilişkin ilk açıklama
CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanının seçilmesinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ilk değerlendirme geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul İl Kongresi dün tamamlandı. Kongrede yapılan oylamada değişimcilerin ve Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği aday olarak bilinen Özgür Çelik 342 oy, Cemal Canpolat 310 oy oyda kaldı. Özgür Çelik’in gece yarısından sonra sona eren oylamada yeni CHP İstanbul İl Başkanı olduğunun belli olmasının hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ilk yorum geldi.

"Kazanan siyasi nezaket oldu"

Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik’i tebrik etti. İstanbul için birlikte çalışacaklarını belirten İmamoğlu, kazananın siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık olduğunun da altını çizdi. Bilindiği gibi Ekrem İmamoğlu, Çelik’in rakibi Cemal Canpolat’a kongrede Canpolat’ın yaptığı konuşma nedeniyle tepki göstermişti.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun o mesajı:

“CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.