İki belediye başkanı saf değiştirdi, Özgür Çelik kazandı!

İki belediye başkanı saf değiştirdi, Özgür Çelik kazandı!
Dün gerçekleştirilen CHP İstanbul İl Başkanlığı Seçimini değişimcilerin adayı Özgür Çelik kazandı. Barış Yarkadaş, Özgür Çelik’in nasıl kazandığını açıkladı.

CHP’nin merakla beklenen İstanbul İl Kongresi ve İl Başkanlığı Seçimi gerçekleştirildi. 8 Ekim Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongrede Özgür Çelik ve Cemal Canpolat yarıştı. Gece yarısından sonra sonuçlanan oylamada değişimcilerin adayı olarak bilinen ve Ekrem İmamoğlu’nun da desteklediği isim olarak öne çıkan Özgür Çelik yeni CHP İstanbul İl Başkanı seçildi. Özgür Çelik'in 342 oy, Cemal Canpolat'ın ise 310 oy aldığı seçimin sonucu 32 oy farkla belirlenirken Çelik’in kazanmasına neden olan olayı Barış Yarkadaş açıkladı…

İki genç belediye başkanı saf değiştirdi!

Kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yapan gazeteci Barış Yarkadaş, İstanbul’un iki belediye başkanının saf değiştirmesinin Özgür Çelik’in kazanmasında etkili olduğunu belirtti. Yarkadaş, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile birlikte CHP’li Erdoğan Toprak’ın da saf değiştirerek Özgür Çelik’i desteklediğini ifade etti.

70 delege sonucu belirledi

Yaşanan saf değiştirme ile 70 delegenin Özgür Çelik’e geçmesi, yeni CHP İl Başkanını belirledi. Barış Yarkadaş yaşanan gelişmelerle İstanbul’da dengenin İBB Başkanı İmamoğlu lehine değiştiğini de sözlerine ekledi.

"Denge İmamoğlu'nun lehine döndü"

İşte Barış Yarkadaş’ın o paylaşımında yer alan ifadeler:

“CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI seçimini Özgür Çelik kazandı. Resmî olmayan sonuçlara göre Çelik 344, Canpolat ise 300 oy aldı. Çelik’i İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu destekliyordu.

Özgür Çelik’e kazandıran en önemli etken ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski Danışmanı Erdoğan Toprak ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in saf değiştirmesi oldu.

“Biz Kılıçdaroğlu’nun evlatlarıyız” deyip mahalle ve ilçe kongrelerinde oy isteyen üçlü, son kulvarda İmamoğlu ile anlaşarak 70’in üzerindeki delegeyi Özgür Çelik’e yönlendirdi. Böylece İstanbul’daki denge İmamoğlu’nun lehine döndü.

Aynı üçlü Kılıçdaroğlu’na giderek “Biz İstanbul’da Özgür Çelik’i Ankara’da ise sizi destekleyeceğiz” dedi.

Sonuç; İstanbul Kurultay Delegeleri’nin yarısı Kılıçdaroğlu’na oy verecek olsa bile, Kılıçdaroğlu’nun çok güvendiği üç isim Kemal Bey’e büyük zarar verdi.

İmamoğlu ise bu süreçte nasıl bir hırsa sahip olduğunu ortaya koydu.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.