Alibey Barajı 9 Ekim 2023 Pazartesi son durumu İSKİ açıkladı

Alibey Barajı 9 Ekim 2023 Pazartesi son durumu İSKİ açıkladı
İstanbul'a su sağlayan önemli kaynaklardan biri Alibey Barajı'nın son durumu birçok İstanbullu tarafından merak ediliyor. Alibey Barajı'nda kaç günlük su kaldı? Barajların son durumu ne? Yanıtı haberimizde..

İstanbul'da her geçen gün su kesintileri özellikle Avrupa Yakası'nda ciddi düzeyde artış gösterince megakentte yaşayan milyonlarca insanın merak ettiği soru barajların son durumu oluyor. İstanbul için önemli kaynaklardan biri olan Alibey Barajı herkes tarafından sıklıkla aktif doluluk oranı araştırılıyor. Peki Alibey Barajı'ndaki son durum nedir? İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? İstanbul için yağış uyarısı var mı? Megakente yeniden yağmur yağışı görülecek mi? İşte merak edien soruların yanıtı haberimizde ayrıntılarıyla öğrenebilirsiniz.

Alibey Barajı'nın son durumu nedir? 9 Ekim 2023 Pazartesi

İstanbul'da bulunan Alibey Barajı, İSKİ tarafından alınan verilere göre 9 Ekim 2023 Pazartesi günü barajların genel doluluk oranı %22.8 olarak açıklandı. Alibey Barajı'ndaki son durum ise %24.5 seviyesinde kayda geçti.

kuraklik.jpg

Alibey Barajı'ndaki kuraklık riski devam ediyor

Geçtiğimiz ay sonunda şehrin kuzey kesimlerinde görülen kuvvetli sağanak yağış en çok Alibey Barajı'na yaramıştı. %8'lik bir su doluluk gözlemlenen Alibey Barajı'nda su seviyesi yeniden düşmeye başladı. Havanın İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık görülmesi ile barajlarda buharlaşma arttıkça ve su tasarrufu yapılmaması barajlardaki su seviyesinin hızla düşmesine neden oluyor.

İstanbul'da yağmur yağma olasılığı var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan verilere göre İstanbul'da 11 Ekim 2023 Çarşamba günü sağanak yağış beklentisi var. Bu yağışın ne kadar barajlara yansıyacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.