İstanbul'daki barajların son durumu 10 Ekim 2023 Salı, barajlar yüzde kaç doldu?

İstanbul'daki barajların son durumu 10 Ekim 2023 Salı, barajlar yüzde kaç doldu?
İstanbul'a su sağlayan barajların aktif doluluk oranları milyonlarca kişi tarafından oldukça araştırılıyor. Bu haberimizde barajlar yüzde kaç doldu? İstanbul'daki barajların son durumu ne? Yanıtı haberimizde..

Hüsamettin Ozan Aslan - İstanbul'da su tüketimi her geçen gün artış gösterirken kuraklığın devam etmesi en çok barajları etkiliyor. Öyle ki bazı barajlarda tamamen kuruma görülüyor. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki kritik durum hala devam ederken milyonlarca İstanbullu da barajlardaki son durumu merak ediyor. Bu haberimizde İSKİ tarafından açıklanan güncel baraj doluluk oranlarını ve son durumu aktaracağız.

Barajlar yeniden alarm vermeye başladı

İstanbul'da kuraklık ve yağışsız günler her geçen gün etkisini gösterirken barajlardaki son durum milyonlarca megakentlileri tedirgin ediyor. Özellikle Avrupa Yakası'nda sıkça görülen su kesintileri ise barajlardaki tehlikeyi gözler önüne seriyor. Barajlarda su seviyesinin hızla düşmeye başlaması ise yeniden susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalacağımızı gösteriyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından 10 Ekim 2023 Salı günü itibarıyla baraj doluluk oranı %22.65 seviyesine düştü. Bir önceki gün baraj doluluk oranı ise %22.8 olarak ölçülmüştü.


Baraj doluluk oranı nedir? 10 Ekim 2023 Salı

İstanbul'a su sağlayan barajların aktif doluluk oranı ise şöyle; Ömerli %47.95, Darlık %35, Elmalı %17.27, Terkos %11.53, Alibey %24.63, Büyükçekmece %4.29, Sazlıdere %8.49, Istrancalar %14.78, Kazandere %4.46, Pabuçdere %3.25 seviyesindedir.

baraj-verileri-son-durumu.jpg

Bir kişi ortalama 11 damacana su tüketiyor

İstanbul'da susuzluk tehlikesi devam ederken özellikle su tüketimi oranları ciddi düzeyde artış gösterdi. Hava Forum sitesinin hesaplamalarına göre İstanbul'da bir kişi ortalama günde 7 damacana büyüklüğünde su tüketirken özellikle son günlerde bu oran 11 damacanaya kadar artmış durumda.


Esenyurt'ta 4 milyon ton su harcanıyor

Büyükçekmece Barajı'nın su seviyesi %4.29'a kadar gerilerken Esenyurt'ta günde su tüketimi en çok olan ilçeler arasına girdi. Hava Forum'un yaptığı incelemelere göre sadece Esenyurt ilçesinde 210 milyon 526 bin damacana su harcanıyor. Bu da toplamda 4 milyon ton su tüketimine eş değer görülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.