6 Ekim 2023 Cuma Baraj Doluluk Oranı, İstanbul'daki Barajlarda Aktif Doluluk Oranı Nedir?

6 Ekim 2023 Cuma Baraj Doluluk Oranı, İstanbul'daki Barajlarda Aktif Doluluk Oranı Nedir?
İstanbul'da barajlar her geçen gün hızla düşmeye devam ediyor. Birçok kişi de barajların son durumunu merak ediyor. Bu haberimizde baraj doluluk oranı güncel verileri aktardık.

İstanbul'da kuraklığın günler geçtikçe devam etmesi ve su kesintilerindeki artış barajlardaki doluluk oranı nasıl? sorusunun sorulmasına neden oluyor. Peki İstanbul'da yağışsız geçen günlerde barajlardaki son tablo nedir? İstanbul'da baraj doluluk oranı 6 Ekim 2023 Cuma günü yüzde kaç seviyesinde? Barajlardaki son durum nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı ve 6 Ekim 2023 Cuma Baraj Doluluk Oranı haberimizde..

6 Ekim 2023 Cuma Baraj Doluluk Oranı, İstanbul'daki Barajlarda Aktif Doluluk Oranı Nedir?

İstanbul'a su sağlayan barajların aktif doluluk oranı 6 Ekim 2023 Cuma günü açıklandı. Buna göre barajlardaki son durum su seviyesi yeniden düşüşe geçti. İSKİ tarafından alınan verilere göre an itibarıyla baraj doluluk oranı %23.4 seviyesine kadar geriledi.

Baraj doluluk oranı son durum ne? 6 Ekim 2023 Cuma

İstanbul'da önemli su kaynaklarındaki hızlı düşüş devam ederken İSKİ verileri ise şöyle; Ömerli %49.7, Darlık %35.15, Elmalı %17.65, Terkos %12.25, Alibey, 24.88, Büyükçekmece %4.51, Sazlıdere %9.27, Istrancalar %13.85, Kazandere 3.74, Pabuçdere 3.35 seviyesindedir.

son-durum.jpg

Su kesintileri İstanbul'da artmaya başladı

İstanbul'da barajlardaki hızla başlayan düşüş devam ederken özellikle megakentte su kesintileri de artmaya başladı. Her gün Avrupa Yakası'nda saatler süren su kesintilerinin artmaya başlaması vatandaşları tedirgin etmeye yetti. Kimi zaman barajların dip bölgelerindeki çamur ise musluklarda kısa süreli tortulu su akmasına neden oluyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.