11 Ekim 2023 İstanbul güncel baraj doluluk oranı, barajlar alarm veriyor!

11 Ekim 2023 İstanbul güncel baraj doluluk oranı, barajlar alarm veriyor!
İstanbul'da barajlardaki tehlike adeta alarm veriyor. Hızla kuruyan barajlardaki son durum nedir? Baraj doluluk oranı yüzde kaç seviyesinde? İstanbul'un ne kadar suyu kaldı? Yanıtı haberimizde..

İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar devam ederken barajlardaki tehlike de her geçen gün katlanarak artıyor. Kurumaya başlayan barajlar her geçen gün yurt genelinde sayısı artarak devam ediyor. Peki İstanbul'a yağmur ne zaman yağacak? Ekim ayında yazdan kalma hava etkisine devam mı edecek? Baraj doluluk oranı güncel oranları nedir? Barajlardaki son durum nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı ve İstanbul'daki barajların 11 Ekim 2023 Çarşamba günü verileri haberimizde..


İstanbul'da barajlar alarm veriyor

Megakentte hava güneşli olarak etkisini sürdürürken barajlardaki tehlike de her geçen gün devam ediyor. 10 gün önce İstanbul'da etkili olan kuvvetli sağanak yağış etkisini barajlarda yitirmeye başladı. Yağmursuz geçen her gün barajlardaki su tüketiminin artmasıyla su hızla tükeniyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)'den alınan 11 Ekim 2023 verilerine göre İstanbul'da baraj doluluk oranı %22.51'e düştü. 10 Ekim 2023 günü barajların son durumu ise %22.8 seviyesindeydi.


Her geçen gün İstanbul kuraklık riskiyle karşı karşıya!

İstanbul'da su tüketimindeki ciddi artış su kesintilerinin artmasına neden oluyor. Öyle ki İstanbul'da 11 Ekim 2023 günü İSKİ'nin açıkladığı su kesintisinden megakentin yarısı etkileniyor. İstanbul'da en çok su harcayan ilçenin Esenyurt olarak belirlenmesiyle günlük bir insanın harcadığı su miktarı damacana hesabı yapıldığında 7 damacanayken şuanda rakam 11 damacana olarak kayda geçti. Su tasarrufunun önemine dikkat çeken İSKİ vatandaşları uyarırken su tüketiminin git gide artması ise İstanbul'un önümüzdeki günlerde kuraklık riskiyle karşı karşıya kaldığını gösteriyor.


Aktif baraj doluluk oranı nedir? 11 Ekim 2023 Çarşamba

İSKİ tarafından alınan verilere göre İstanbul'a su sağlayan barajların güncel durumları ise şöyle; Ömerli %47.69, Darlık %34.82, Elmalı %17.23, Terkos %11.29, Alibey %24.51, Büyükçekmece %4.29, Sazlıdere 8.23, Isrtancalar %15.16, Kazandere %4.74, Pabuçdere %3.48 seviyesindedir.

jdgjs.jpg


En fazla su Ömerli Barajı'nda

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Ömerli Barajı şuanda en fazla su bulunan barajlar arasında yerini koruyor. Sırasında da Darlık ve Alibey Barajları geliyor. Alibey Barajı son yağışlarda en çok dolan baraj olmuştu. %8'lik bir oranla kısa süreli de olsa İstanbul için su seviyesi hala yeterli düzeyde değil.


İstanbul'a yağmur yağması bekleniyor mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre önümüzdeki hafta Pazartesi günü (16 Ekim 2023) gök gürültülü ve kuvvetli sağanak yağış ihtimali olduğu belirtildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.