İsmail Saymaz'dan Saadet Partisi'nin İstanbul adayına göndermeli yanıt: 'CHP’nin verdiği milletvekili sayesinde...'

İsmail Saymaz'dan Saadet Partisi'nin İstanbul adayına göndermeli yanıt: 'CHP’nin verdiği milletvekili sayesinde...'
İsmail Saymaz, Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef almasına "Bu arada… Saadet, CHP’nin verdiği bir milletvekili sayesinde meclisteki grubunu koruyor" dedi.

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşma yaptığı sırada fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatıyla Saadet Partisi’nin TBMM’deki grubu düşmüştü. Saadet Partisi'nin, grubu yeniden oluşturmak için partiye en az bir milletvekili ihtiyacına CHP'den destek gelmiş ve Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap partisinden istifa ederek, Saadet Partisi'ne geçmişti.

Konuyla ilgili göndermede bulunan gazeteci İsmail Saymaz, Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmesine "Saadet, CHP’nin verdiği bir milletvekili sayesinde meclisteki grubunu koruyor" diyerek tepki gösterdi.

İsmail Saymaz, Saadet Partisi'nin CHP'nin verdiği bir vekille Meclis'teki grubunu koruduğunu hatırlatarak şu paylaşımda bulundu:

"Oldukça tuhaf. CHP listesinden seçilen Saadet Partisi Milletvekili Birol Aydın, İstanbul’da aday oluyor ve CHP’li Ekrem İmamoğlu’na 'İstanbul’un sizlerle kaybedecek beş yılı daha yok' diyor. Bu arada… Saadet, CHP’nin verdiği bir milletvekili sayesinde meclisteki grubunu koruyor"

Birol Aydın ne söylemişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Birol Aydın, şunları söylemişti:

“Kendisi nice fedakarlıklarla 2019’da altın tepside sunulan fırsatı hoyratça heba etmekte ne derece mahir olduğunu gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi adayı İmamoğlu’na sesleniyorum. Beş yıl önce göreve gelirken trafik yükünü ve toplu taşımada, ulaşımda yoğunluğunu azaltacağınızı iddia etmiş, insanımıza bu yönde vaatlerde bulunmuştur. Ancak bu 5 senede trafik problemi çözülmedi, trafikte kalma süresi azalmadı. Bu şehirde 5 yıl önce de İstanbullular çeşmeden su içemiyorlardı, 5 yıl geçti, sandığa gidiyoruz, yine insanlarımız çeşmeden su içemez durumdalar. Sahipsiz başıboş köpeklere dair tek bir somut adım atılmadı. Deprem riski için tüm binaların kontrol edileceğini söylemiştiniz. Ancak daha yüz binlerce binaya bir tek belediye elemanı uğramadı. Şimdi 16 milyonun sizlere verdiği hizmet süresinin artık sonuna geldik. Şunu çok net ifade ediyorum. İstanbul’un sizlerle kaybedecek bir 5 yılı daha yok.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.