Kılıçdaroğlu: Elbette adayımız Ekrem İmamoğlu

Kılıçdaroğlu: Elbette adayımız Ekrem İmamoğlu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterecekleri ismi ilk kez açıkladı.

Yerel seçimler için CHP’nin İstanbul adayının kim olacağı tartışmaları Ekrem İmamoğlu’nun “yola devam” mesajı ile son bulmuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da ilk kez İBB adaylarının kim olacağını dile getirdi.

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için ilk kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adını telaffuz etti.

“Elbette adayımız İmamoğlu”

Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da İmamoğlu adayınız mı?” sorusuna net yanıt verdi: “Bir insan bir görevde başarılıysa, neden değiştirilsin? Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır…”

Değişim tartışmaları

Röportajında CHP içinde yaşanan değişim tartışmalarına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, CHP’nin parti içi tartışmalardan her zaman güçlü çıktığını ifade ederek bu dönemden de yenilenerek ve güçlenerek çıkacaklarını belirtti.

Yerel seçimde ittifak olacak mı?

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yerel seçime 81 ilde kendi adayları ile gideceklerinin açıklamasının ardından yeniden alevlenen ittifak tartışmalarına da değindi. “Neden demokrasiden yana olanlar ayrışsın, gücünü bölsün?” diyen Kılıçdaroğlu ittifaka yeşil ışık yaktı. Kılıçdaroğlu bu süreçte kullanılan ifadelere yönelik kimseye kırgınlığı olmadığını da dile getirdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.